Времето днес: Дъжд, гръмотевици, на места и градушки

Обявен е жълт код в 13 области на страната
27 май 2021 07:02, Александър Попов
17
Времето днес: Дъжд, гръмотевици, на места и градушки
Снимка: БГНЕС

Жълт код обявиха метеоролозите за 13 области на страната за днес, 27 май, в Западна и Централна България. Очаква се купесто-дъждовна облачност, гръмотевични бури и локални краткотрайни и интензивни валежи.

Очакваните количества дъжд са до 25-30 mm. Ще има условия за градушки.

Максималните температури през деня ще са между 22 и 27 градуса.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количества. Ще има и градушки. В ниското ще е около 17 градуса, а по високите места - около 11 градуса.

Над Черноморието също ще има разкъсана, след обяд по-често значителна облачност. Максималните температури по морето ще са 20-23 градуса.

През следващите дни до края на тази седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. През нощта срещу петък валежите в Западна България ще продължат, ще са по-интензивни през първата половина от нощта.

В петък температурите ще се понижават. Ще бъде с валежи, локални значителни и интензивни, придружени и с гръмотевични бури. В Централна, а вечерта и към Североизточна България ще има условия за градушки.

Към сутринта в събота в източните райони все още ще превалява, но през деня в по-голямата част от страната вероятността за валежи е малка. Краткотраен дъжд е възможно да превали в отделни райони в Родопите. Ще бъде с променлива облачност, все още ветровито. Температурите слабо ще се повишат.

В неделя след обяд на отделни места в планинските райони ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. Вятърът ще се запази от северозапад, вече по-слаб. Температурите - без особена промяна, в по-голямата част от страната между 23° и 28°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
х преди 2 години
Предлагам всички да махнем маските. Няма как да ни глобят всички. От днес спирам да нося маска. Искам си кислорода
1
1
 
6
 
! Отговори
Наска гербераска преди 2 години
Няма го вече бащицата, слънциту от Банки и гръм, и мълнии се стоварват върху народа. Но ще дойде ден и ще изгрее слънце и на нашта нива.