Времето днес: Хладно, с краткотрайни валежи

На места ще има интензивни дъждове с гръмотевици
15
Времето днес: Хладно, с краткотрайни валежи
Снимка: БГНЕС

Днес на много места в страната ще има краткотрайни валежи от дъжд, в следобедните часове в отделни райони временно интензивни и придружени с гръмотевици, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Значителни количества ще има на изолирани места в планинските райони.

Ще е хладно с максимални температури, в по-голямата част от страната, между 15° и 20°. В Южна България градусите могат да достигнат до около 22°.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, в отделни райони интензивни, значителни по количество и придружени с гръмотевици. Ще е хладно с максимални температури 16°-18°. Температурата на морската вода е 18°-19°.

В планините ще бъде предимно облачно, по високите части и мъгливо. Ще има краткотрайни, на места временно интензивни и значителни по количество валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Над 2000 метра ще вали сняг. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

В следващите дни температурите ще се повишават, но ще остава сравнително хладно, особено в Източна България. Там ще има повече облачност и повишена вероятност за валежи. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превалява краткотраен дъжд.

В петък в западната половина от страната вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне, а в източната половина ще стане от север-североизток. Вероятност за краткотрайни валежи има главно в планините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
.... преди 2 години
mmdaaa....