Горещата вълна продължава, жълт код в 20 области

Максималните температури ще стигнат 38 градуса
14 юли 2021 07:15, Александър Попов
5
Горещата вълна продължава, жълт код в 20 области
Снимка: БГНЕС

Предупреждението важи за областите Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

В тези области се очаква горещо време, с максимални температури 33°-38°.

Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. Максималните температури ще са между 33° и 38°, по-ниски по морския бряг, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максимални температури ще бъдат между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е около 25°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 21°.

И в четвъртък ще бъде горещо, над по-голямата част от страната - и слънчево. Над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност, около и след обяд там не са изключени изолирани краткотрайни превалявания.

В петък на повече места в Западна България ще се развива и по-мощна, купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Там дневните температури ще са по-ниски. В Източна ще остане слънчево и горещо. В събота вятърът от изток-североизток ще се усили и дневните температури слабо ще се понижат. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на отделни места в западните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
7
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 2 години
Корнелия да не ходи насам- натам като "недарена сватя" и прави анализи "след дъжд качулка",че да не се спари от напрежение.Баси партията,щом един чалгар я би на изборите като "шкембе в дувар" !
2
7
 
10
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Привет от Поморие. Тамън ставам, сега ще закуся и до осем трябва да сме на плажа. Водата е супер и не ми пука колко горещо ще става. Стоим във водата и се разглеждаме перфектно до 11.30 после спанак и от 16 отново. Господ да пази служебното правителство, че въведох ред в хаоса а Рашков отказа римляните да гласуват
1
4
 
9
 
! Отговори
ДБ, Христо Иванов преди 2 години
При чака-рака татуираната кончита вурст ака славин трифонов от учиндол, бивш мартеничар и свирач на мутрите, само лоши неща ше се случват! Славирастите трябва да се изпаряват!