Чака ни яка жега, на места температурите ще стигнат до 42-43 градуса

От утре живакът започва да се вдига, предупреди Симеон Матев
26 юли 2021 15:30, Анисия Иванова
37

Започна най-горещата седмица за юли и една от най-топлите за това лято. Днес температурите ще стигнат 37 градуса. Следобед ще има временна облачност, но валежи не се очакват.

От утре живакът започва да се вдига постепенно. Леки валежи са възможни в сряда - предимно над Рила и Пирин. Тогава температурите на места ще  достигнат до 40 градуса. Много горещо и много слънчево остава до края на седмицата.

"Приятните температури привършват. Идват все по-горещи дни. Ако днес и утре ви се струва горещо, то запазете тези усещания, защото след сряда в голяма част от страната температурите ще бъдат между 35-40 градуса. В някои по-горещи точки температурите ще достигнат стойности до 42-43 градуса, а защо не и по-високи", каза климатологът Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Температурите ще достигнат стойности до 42-43 градуса. Добре де. И по-рано по нашите земи температурите са достигали стойности до 44-45 градуса по Целзий. Мисля, че годината беше 1988. Месецът също беше юли, но началото.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудо невиждано лятото да е топло и горещо по тези места. И водата е мокра, о ужас. Природа и климат, част сме от тях, не извънземни
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готови, старт. Започвайте да *** яко. Не ви виждам. Ръцете горе.
4
7
 
5
 
! Отговори
Ужасена преди 2 години
Бързо в изолатора. Ще се мре. Смърт, шок, ужас, зомби апокалипсис. Живите мъртви сезон 2021,лято. Пърхот от вампир, жаби ще валят от небето. Мармоти, шоколади, станиоли. Краят на всичко и всички. До тука бЕхме. Довечера ритуално самоубийство, така и така ЯКО ЩЕ СЕ МРИЕ.
3
0
 
22
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
В таа жега само зад дебелите родопски дувари, че и за под сливата не стаа, па за морето ич, требе си само във водата, оня пясък кат са нагрей и та прай нестинар;)))
2
25
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Най-яката жега ще е зимата за Фигуранта, Чалгаря, мутресата Галева, Човека на Маджо, Техноимпексова и Каравгъзъ :))) Само следете как ще им припари от народната "любов"
1
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жееееега, жеееега в центъра на София аааааааааааааа Ваксини, максини, бони бони шарени бонбони тарарррра