Жега! Червен код за опасни температури в 9 области, каква ще е седмицата?

За останалата част на страната е валиден оранжев код
Обновена: 1 авг 2021 19:20 | 1 авг 2021 19:20, Александър Попов
32
Жега! Червен код за опасни температури в 9 области, каква ще е седмицата?
Снимка: НИМХ

Националният институт по метеорология и хидрология обяви червен код за опасно високи температури над 41 градуса за 2 август.

Той ще е валиден за областите Плевен, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

В останалата част от България е в сила втора степен - оранжев код - за високи температури между 38-и 41 градуса.

През следващата седмица ще остане горещо, с температури до 42 градуса.

"Особено в началото на седмицата температурите ще са доста високи, в някои райони ще надхвърлят 40 градуса", заяви Анастасия Кирилова от Националния институт по метеорология и хидрология пред "Фокус" и добави, че очакваните максимални температури през утрешния ден ще са между 37-42 градуса.

"Утре ще е слънчево, следобед ще има развитие на незначителна купеста облачност, вероятността за валежи е много малка. Във вторник температурите ще се понижат слабо. В следобедните часове има условия за развитие на купеста облачност на повече места. Ще има и условия за изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В сряда ще е предимно слънчево и горещо, с температури от 39-40 градуса в отделни райони“, допълни тя.

В четвъртък в повече райони на страната ще има условия в следобедните часове да превали и прегърми. Повишена е вероятността за локални по-значителни количества валежи и гръмотевични бури.

В петък с ориентиране на вятъра от северозапад температурите ще се понижат с 3-4 градуса и ще доближат до климатичните норми. В петък и събота ще преобладава слънчево време. В следобедните часове над планинските и източните райони има условия да се развие купеста и купесто-дъждовна облачност.

В неделя вероятността за валежи е по-малка. Температурите ще са близки до нормите, очакваните максимални температури ще са между 30 и 35 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхте ли капиталистическото развитие докъде ни докара. Десетки хиляди самолети бълват по 100 тона керосин за полет. Хиляди тецове бълват пушек в атмосферата. Милиони автомобили бълват отровните си газове и допълнително нагнетяват атмосферата. Но това е само ночалото на края. Още по лошо ще стане когато се наводни с уж екологчни електрокари. За да се зареждат тези електрокари ще трябва ел.енергия. За производството на батерии трябва Литии. Знаете ли как се добива. Хич Не е екологичен начина.
4
2
 
18
 
! Отговори
Кажете преди 2 години
кога ще почнем да садиме Банани - това е шанс за българската икономика! Банановите Републики са богати!!
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърдете се на кметовете които отсякоха дърветата в градовете е на тях място построиха блокове за хора от провинцията. После същите хора от провинцията искат децата им да ходят в детски градини вместо да ходят на детска в провинцията.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каса бира мушнах и още ми е жега!Тука стана Африка бате!
1
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Генерал Янев да раздава кебапчета и бира :))