Времето днес: Ветровито, почти без валежи

Жълт код за силен вятър е в сила за 6 области
0
Времето днес: Ветровито, почти без валежи
Снимка: БГНЕС

Жълт код за силен вятър е в сила за 6 области в страната за днес, 7 септември, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението за силен вятър важи за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич. Очаква се силен североизточен вятър с пориви до 20-22 m/s.

За областите Добрич, Варна и Бургас е обявено предупреждение от първа степен за вълнение и силен вятър над морето. Ще духа североизточен вятър с пориви 12-17 м/сек, вълнението ще достига 3-4 бала.

Днес облачността ще бъде разкъсана, след обяд над източните райони - значителна, но вероятността за валежи е малка.

Максималните температури ще са между 21° и 26°.

Над Черноморието ще има променлива, по-често значителна облачност. Има малка вероятност за слаб валеж. Ще духа умерен, по южното крайбрежие временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще бъдат между 23 и 25 градуса, близки до температурата на морската вода.

Над планините ще има променлива облачност, почти без валежи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

В сряда ще остане почти без валежи, в четвъртък на повече места, главно в Южна България, а в петък в източните райони ще превали, предимно слаб дъжд. Ще се задържи хладно за началото на септември с максимални температури между 20° и 25°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари