Времето днес: Тихо и слънчево, градусите до 23

Вижте как ще започне и новата седмица
1
Времето днес: Тихо и слънчево, градусите до 23
Снимка: БГНЕС

Днес ни очаква слънчево време. Минималните температури сутринта ще бъдат между 4 и 9 градуса, но през деня ще се затопли. В отделни затворени котловини, главно в Западна България, температурите сутрин ще се понижат до около 3° и там ще има условия за слана, както и за намалена видимост.

Максималните температури ще са между 18° и 23°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще бъдат между 18° и 20°, а на морската вода - между 19° и 21°.

Над планините ще е предимно слънчево. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 9°.

През първата половина от следващата седмица над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Дневните температури в много райони ще достигат 20°-25°, а минималните сутрин ще са под 10°. В Източна България ще има значителна ниска облачност, а в сутрешните часове - и намалена видимост. По Черноморието е възможно и да преръмява. Там минималните температури ще са малко по-високи, но дневните ще остават по-ниски - до 20°. В отделни затворени котловини, главно в Западна България, където в нощните часове ще е тихо, температурите сутрин ще се понижават до около 3° и там ще има условия за слана, както и за намалена видимост.

Към края на деня в сряда и през нощта срещу четвъртък от запад облачността ще се увеличи, вятърът ще се усили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е кораба на радев? Плава ли?