Чака ни студен, облачен и дъждовен уикенд

Нова седмица също ще започне с дъжд
4
Чака ни студен, облачен и дъждовен уикенд
Снимка: Pixabay

През нощта ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, прогнозира дежурният синоптик от НИМХ пред БТА.

Утре времето ще остане облачно, на много места с валежи, по-значителни в западната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 6-7° в Северозападна България до 15-16° в крайните югозападни райони и по Черноморието.
 
Над Черноморието ще бъде облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 16°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, на север от н. Калиакра до 5 бала.
 
В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има и валежи от дъжд, над 1600-1700 метра от сняг. Ще духа умерен изток-югоизточен, по най-високите върхове югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

В неделя и в понеделник времето ще остане предимно облачно. Валежите ще продължат - в неделя ще са главно в западната половина от страната, а на изток ще има временни разкъсвания на облачността; в понеделник ще вали в цялата страна, с по-голяма вероятност за значителни количества в Южна България. Вятърът ще е предимно умерен, в Северна България и източните райони временно силен, в неделя все още от източната четвърт, в понеделник ще се ориентира от запад-северозапад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: времетодъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно такова бееше времето в 70-те години. Спомням си през 1977 г. в този месец как с гаджето се криехме от дъжда под една стряха. Бяхме си забравили чадърите. Целият октомври валя дъжд а на 21 ноември падна първият сняг.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си почиваме това е няма лошо сега като всли вали после пак ще пекне
1
1
 
6
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Стига с тези *** бе!казва се почивни дни,празнични дни...