Жълт код за обилни дъждове и вятър в цялата страна днес

Повече дъжд ще има в Западна България
0
Жълт код за обилни дъждове и вятър в цялата страна днес
Снимка: БГНЕС

Жълт код за обилни валежи е в сила за цялата страна на 8 октомври. Очаква се да има валежи от дъжд с количества 25-35 mm, в планинските райони са възможни и повече. Валежите ще продължат и през нощта срещу събота.

За Черноморското крайбрежие важи в сила жълт код вятър и за вълнение на морето.

Времето днес ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Започналите от запад валежи ще продължат и до вечерта ще са повсеместни, на места в Западна и Централна България количествата ще са значителни.

Минималните температури са между 8° и 13°, а максималните - между 11° и 16°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде облачно, ветровито, а след обяд и привечер - и с валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Над 1600 метра валежите ще са от сняг и по върховете ще се образува снежна покривка. В масивите от Западна България и Предбалкана количествата ще са значителни. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 2°.

През почивните дни и в началото на следващата седмица времето ще остане предимно облачно. Валежите ще продължат, през нощта срещу събота и в събота вече и на отделни места в Източна България ще има значителни количества.

В неделя валежите ще са главно в западната половина от страната, а в понеделник - повсеместни, по-съществени на изток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари