Времето утре - слънчево преди обяд, без валежи

Максималните температури - между 5 и 10 градуса
20 мар 2022 14:44, Петя Славова
4
Времето утре - слънчево преди обяд, без валежи
Снимка: БГНЕС

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще се задържи значително по-високо от средното за месеца.

През нощта ще преобладава ясно време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, в София - около минус 6 градуса, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Ще продължи да духа до умерен, в района на Родопите - и временно силен, североизточен вятър. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, в София - около 5 градуса, предава БТА.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по южното крайбрежие - и временно силен, североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд - значителна. Почти без валежи. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Остава студено, с максимална температура на 1200 метра около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.

Във вторник ще бъде предимно облачно, на места, повече в Южна България и Старопланинската област, ще има слаби валежи от дъжд и сняг. Вятърът ще е до умерен, в Южна и Източна България - до силен, от североизток.

Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, а максималните - между 4 и 9 градуса, в западната част от Дунавската равнина - до 10-12 градуса. През нощта срещу сряда валежите ще спрат, а в сряда и облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне, в западната половина от страната в много райони ще стихне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: прогнозавремеслънчево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Бай Марин преди 2 години
Каквото каже Господ,такова ще е времето. Другари началници,ограмотете си синоптичката Стаси,не се подлагайте на подигравки.
3
0
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
студено.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времето утре без САЩ на Картата на Света
1
3
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Времето утре - НАТОвско, без руски ракети...