Петъкът – слънчев и топъл, в събота на много места ще вали

Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°
16 юни 2022 17:15, Красимир Ангелов
1
Петъкът – слънчев и топъл, в събота на много места ще вали
Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно със слаб южен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В петък преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, над Западна България - и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми, има условия за градушки. През нощта срещу събота валежите ще продължат главно в Централна Северна България и югозападните райони. Ще духа слаб север-северозападен, в източните райони – юг-югоизточен, вятър.

Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури - 23°-24°, температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, в масивите от Западна България - и купесто-дъждовна облачност, и там ще превали, на места и ще прегърми. Ще духа слаб, по високите върхове - умерен, северозападен вятър.

Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.

В събота краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на много места из страната. Има повишена вероятност на отделни места да бъдат интензивни, възможни са и градушки. Вятърът ще стане североизточен; постепенно ще отслабне, най-късно - в източните райони. Температурите ще се понижат с 3-4 градуса.

В неделя ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно, от запад температурите ще започнат да се повишават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Прогноза преди 1 година
Ще вали на много определени места.