Слънчев четвъртък с температури до 36°

През първите два дни на юли се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици
29 юни 2022 17:15, Петя Славова
0
Слънчев четвъртък с температури до  36°
Снимка: БГНЕС

През нощта ще е ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София - около 31°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца.
 
По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, предаде БТА.
 
В планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност, но вероятността за валеж е малка. Ще духа умерен  вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°.
 
През първите два дни на юли времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове, ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските райони, където ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

На повече места ще са явленията в петък, когато и максималните температури ще са между 32° и 37°, в събота - с един до три градуса по-ниски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари