Горещо, слънчево, с температури до 35° утре

Температурата на морската вода е 23-26°
19 юли 2022 17:15, Анисия Иванова
1
Горещо, слънчево, с температури до 35° утре
Снимка: БГНЕС

През нощта времето ще бъде ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).  Утре отново ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Югоизточна България - умерен североизточен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са предимно между 30° и 35°, в София - около 30°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по южното крайбрежие - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 23-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, в следобедните часове слабо ще се понижи.

Над планините ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 17°.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност над планините, без валежи. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, по Черноморието ще духа слаб, след обяд до умерен североизточен вятър.

Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще са предимно между 33° и 38°, по Черноморието - до 30°. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема а се плашите. Живял съм в Бахрейн 18 години температурите достигаха до 48 градуса. Разликата между Бахрейн и БГ е тази че в Бах няма жилище без климатик и автомобил. При 48 градуса въздуха гори. Все едно в лицето ви са пусали електрически сешоар на пълна мощност. Така че тези 35 40 градуса в БГ не са толкова фрапантни.