Времето днес: Гореща сряда, градусите на места до 42

Може да прегърми и превали в Западна България
27 юли 2022 08:41, Александър Попов
2

Днес ни очаква горещо време с максимални температури в населените места от 32 до 42 градуса на места.

През деня от запад на изток ще се заоблачава, с развитие на мощни купести облаци над западните райони. Ще прегърми и превали в Западна България.

Над морето времето ще бъде динамично с повече разкъсана облачност, като валежи не се очакват. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 30-31 градуса. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие, до 26-27 градуса по южното.

Над планините следобед ще има купеста облачност, повече над Стара планина, но без валежи. Утре у нас очакваме да паднат валежи в Западна и Централна България, но въпреки това температурите ще се запазят високи.

В петък и събота отново ще има повече слънчеви часове и ще се затопля. В събота късно вечерта срещу неделя ще се заоблачи и ще има условия за валежи в западните и централните райони. От понеделник до края на седмицата летните валежи ще бъдат често явление, а по морето ще има много слънце и топло време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
Много добре, глобалното затопляне върви по план. Може ли да разбера населените места, в които има над 40 градуса? Ако някой знае, да ги публикува.
1
0
 
4
 
! Отговори
Richie преди 1 година
Бацат ли Хаарпчето и доплеровите радари?