Леко захлаждане и краткотрайни валежи ще има утре

По морето ще е предимно слънчево, морската вода е 27°C
9 авг 2022 20:41, Анисия Иванова
1
Леко захлаждане и краткотрайни валежи ще има утре
Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава ясно време, в Източна България ще духа умерен североизточен вятър, а на запад ще е почти тихо.

Утре преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, съобщиха от НИМХ. В планинските райони ще са придружени с гръмотевици, има условия и за градушки. На изток ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен вятър от север-североизток.

В останалата част от страната ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са от 26°C - 28°C - на места в Западна България, до 32°C - 34°C - в източните райони на Горнотракийската низина.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има интензивни валежи дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°C, на 2000 метра - около 13°C.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен, след обяд и силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 28°C - 31°C. Температурата на морската вода е 26°C - 27°C. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие ще е 5 бала. (НИМХ)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
радомир преди 1 година
Иде края на туристическия сезон. Да се връщаме по работните места и да бъхтим за благото на чорбаджиите.