Започваме седмицата със слънце и високи температури

По Черноморието без валежи, подходящо за плаж
28 авг 2022 16:30, Петя Славова
2
Започваме седмицата със слънце и високи температури
Снимка: БГНЕС

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца, съобщиБТА, позовавайки се на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре преди обяд над цялата страна, а на изток през целия ден, ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в планинските райони там, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

В отделни райони явленията ще са интензивни.  Вятърът ще е до умерен от изток-югоизток, след обяд в северозападните райони от страната ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури
ще са между 31° и 36°, в София - около 31°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, над масивите от Западна България, купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200
метра - около 26°, на 2000 метра - около 17°.
 
Във вторник и сряда преди обяд, а в Източна България през целия ден, ще бъде предимно слънчево. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на места, главно в следобедните часове в западната половина от страната.

Вятърът ще е слаб, в западната половина от страната от запад-северозапад, в източната - от
изток-североизток. Максималните температури в Западна България ще са до 25-26°, на изток все още ще са около и над 30°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогнозавремеслънчево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Няма ли да свършва тва лято вече. Искам си студа!