Валежите спират, очаква ни слънчева есенна сряда

Максималните температури ще стигнат до 28°С
27 сеп 2022 17:30, Анисия Иванова
1
Валежите спират, очаква ни слънчева есенна сряда
Снимка: БГНЕС

До полунощ валежите навсякъде ще спрат. Облачността от запад ще се разкъсва и намалява и до сутринта над цялата страна ще се изясни, съобщиха от НИМХ. Ще продължи да духа до умерен югозападен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по Черноморието малко по-високи, в София около 11°.

В сряда преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в западната половина от страната ще превали. Вятърът ще остане от запад-югозапад, слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 24°.

Атмосферното налягане ще започне да се повишава, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, след обяд ще отслабва.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На изолирани места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен, по най-високите и открити части до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

В четвъртък и петък ще има променлива облачност, първия ден на изолирани места в Западна България ще превали, втория - вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще остане от югозапад, слаб, в източните райони до умерен. Ще се задържи сравнително топло, минималните температури ще са предимно между 12° и 17°, малко по-ниски в котловините в Югозападна България, максималните - между 24° и 29°, в петък с 2-3 градуса по-високи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
2
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Няма по неграмотна служителка в БТВ,от "нашата" Стаси.Със стаж за пенсия,тя ръкомаха навсякъде, но не и върху картата с атмосферните градуси.Жалка картина, в елитната ни телевизия БТВ!