Утре застудяването продължава, на места ще прехвърча сняг

Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°
24 ное 2022 17:15, Петя Славова
4
Утре застудяването продължава, на места ще прехвърча сняг
Снимка: БГНЕС

През нощта от северозапад с предимно умерен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. На отделни места в Пребдалкана и по високите полета ще прехвърчи сняг. Това съобщава БТА, позовавайки се на Националния институт по метеорология и хидрология.

Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София  - около 3°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

Утре облачността над страната ще е променлива, над планинските райони често значителна, но само на отделни места там ще превали слабо. Ще продължи да духа до умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и временно силен  северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра около минус 3°.

През почивните дни застудяването ще продължи. В събота вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Ще има разкъсана облачност, която по-късно през деня ще се увеличава и вплътнява, все още без валежи. В неделя вятърът ще смени посоката си, ще бъде от изток-североизток, предимно слаб. Ще преобладава облачно време. След обяд в равнинната част от Западна България ще завали дъжд, във високите котловинни полета и в Предбалкана - сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, по Черноморието до 5°-6°, максималните - предимно между 4° и 9°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: прогнозаснягвреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
направо ще умрем от студ на 12 градуса
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спете с якетата да преборите Путин
1
0
 
15
 
! Отговори
Дааам преди 1 година
И в същото време Топлофикация-София се дънят от аварии, спукани тръбопроводи и прочее, и няма ни парно, ни топла вода. Супер нестабилните им непоискани услуги, но като дойде време за сметки да първи на вратата да си търсят парите. Пародия и половина.