Слънчев и топъл Трифон Зарезан, градусите – до 11°С

Единствено в планините на отделни места ще превали слаб сняг
13 фев 2023 17:15, Красимир Ангелов
8
Слънчев и топъл Трифон Зарезан, градусите – до 11°С
Снимка: БГНЕС

Слънчево и топло за средата на февруари ще бъде времето на празничния 14 февруари, сочи прогнозата на НИМХ.

През нощта от север облачността над страната временно ще се увеличи, но ще остане почти без валежи.

Минималните температури ще бъдат между минус 4°С и 1°С, в София - около минус 2°С. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и в Дунавската равнина, западните райони на Горнотракийската низина и по долината на Струма ще бъде умерен. Ще бъде предимно слънчево на места с временни увеличения на облачността, главно над Северна България. Максималните температури ще бъдат между 6°С и 11°С, в София - около 7°С.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°С - 9°С. Температурата на морската вода е 5°С - 6°С. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа силен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 1°С, на 2000 метра - около минус 4°С.

В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, предимно слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - умерен. Облачността ще е променлива, след обяд над много райони намаляваща до предимно слънчево. Минималните температури ще са между минус 4°С и 1°С, а максималните - между 7°С и 12°С.

В четвъртък вятърът временно ще стихне, по-късно през деня ще е слаб от югозапад. Ще бъде слънчево, сутринта на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, дневните слабо ще се повишат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двоен слънчев празник. Страхотно.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-хубавото е, че прогнозите са за студена пролет.Ще имам време да търся стари снимки на цъфнали дървета от периода около февруари 2017-февруари 2019 година.
6
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
АДМИРАЦИИ за автора на статията !!!!..Поздравления за това,че е използвал ВЕКОВНОТО название-"Трифон Зарезан",а не ИЗМИШЛьОТИНАТА "св. валентин" !!!!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така както е времето е супер:).Дано се задържи още няколко дни така.
4
1
 
1
 
! Отговори
Дванайсетте стола преди 1 година
Е по-умно не можахте ли да измислите?
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва,че ти си наведен това нас нормалните кво ни интересува. Ние винаги сме празнували баща ми се казва Валентин. Тва че простите комунисти забраниха всички християнски празници. Нас нормалните не ни интересува
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А друг с кой?
1
5
 
4
 
! Отговори
Един с една преди 1 година
Българина понеже си обича да е наведден не празнува отдавна Трифон Зарезан, а Сеинт Валентин ДЕЙ