Есента идва със слънчево и топло време

В събота максималните температури в страната ще са около и над 30 градуса
20 сеп 2023 13:35, Красимир Ангелов
2
Есента идва със слънчево и топло време
Снимка: БГНЕС

На 23 септември в 9,50 часа настъпва астрономическата есен в Северното полукълбо.

В четвъртък, 21 септември, и в петък, 22 септември, в страната ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми, се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас от 21 до 26 септември на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В събота, 23 септември, ще бъде слънчево, вероятността за краткотрайни следобедни валежи е малка. Вятърът ще е слаб с южна компонента. Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а дневните - ще се повишават бавно и в събота максималните температури в по-голямата част от страната ще са около и над 30 градуса.

На 24 септември, неделя, над западната половина от страната атмосферата ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, повишава се вероятността за краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици на повече места. В източните райони ще се задържи предимно слънчево и температурите ще останат сравнително високи.

През първите дни от новата седмица от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали.

Температурите ще се понижат и във вторник максималните - ще са между 23 и 28 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
иде циганско лято преди 7 месеца
Ибре курорте !
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
:)