Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка

Юлия бе прегазена от кола миналото лято, имала дългове към банка
2 фев 2021 17:32,
202
Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка
Снимка: БГНЕС

Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната дъщеря на софиянката да плаща вноските към дълга. Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била трезва в нощта на инцидента, пише "24 часа".

Ангелова беше прегазена през юли миналата година от шофьор, който избяга. Жената се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която е ударила фатално вървящата жена. Шофьорът се укрива, но след няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова оставя момиченце на 9 години полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който поел грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била трезва. Не е ясно каква е причината, тъй като жертвата е пешеходец и дали е употребила алкохол няма правни последици.

Детето засега е изплатило над 2000 лв. от кредита. Парите са наследство от влог на майка ѝ.

Експертизата трябва да е готова до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да плати и върнатите от детето пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
23
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
Тов ако беше станало в ЕС тия нямаше да имат лиценз вече.
115
2
 
31
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
два пъти прочетох статията,защото не повярвах на очите си!..-Първо:..-Уж благодарение на камерите,тоест ДОКУМЕНТИРАНО установили убиеца с автомобила,но го пуснали поради.."ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА"?!?!..Второ:..-Що за ..що за...айде да не използвам точния израз,трябва да си,за да вмениш "наследствени задължения" на..ДЕВЕТГОДИШНО дете?!?!?!Имат ли договор с това ДЕТЕ,подписан от него,с който ДЕВЕТГОДИШНАТА да се задължава по някакъв начин пред тия ..КУУУУ ЧЕТА?!?!..Що за айдиотия?!..
114
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мениджъра на застрахователното дружество , който е взел това решение ще предава тази тежка карма на поколението и обичаните му хора жалко за тях.Ке е това застрахователно дружество да не се ползват "услугите" им.
113
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А би трябвало да не искат парите си обратно.ТАКА ПРАВИ ДОБРИЯ ЧОВЕК ! ТУК СТЕ ДА ДАВАТЕ ДА ПРАВИТЕ ДОБРО!
112
12
 
1
 
! Отговори
Има скрито-покрито! преди 3 години
Дори бедните туристи Лятото се пазарят за сметката на таксито.Тя е влязла ... пък после не и харесало ...
111
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До -117Не дрънкай тапо тии, аз не съм самотна майка на 9-годишно дете и мога да си позволя квот си искам. И между другото, всичко описано от тебе ми се е случвало, разбира се не системно.
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако това убийство е умишлено,този да я е следил и след като е слязла от таксито да я е убил?Как ще се разбере дали е инцидент или убийство? Мъртвата ще проговори ли? Или ако е договорка между двамата шофьори да бъде убита,например?
109
0
 
5
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 3 години
Вероятно твоя милост е по-праведен и християни от папата, не пие, не пуши и по жени не ходи. Едва ли стъпя в кръчма, да не говорим за почивка на море или в чужбина. Само от работа вкъщи и обратното. А това да му се е изпразнил джоба откъде стотинки или да не му харесва сметката от брояча на таксито никак не може да му се случи. Такси не ползваш и пеш не ходиш. Слава и хвала теб живи светецо и праведнико!
108
22
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Майка на момиче няма работа да виси сама по баровете и после да върти кавали на бакшишите. Не може безкрайно да се толерира идио тията в обществото. Съжалявам, че съм толкова старомоден...
107
0
 
3
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
Ако се мери със същия аршин - всички пациенти с #корона с кредити и застраховка да не са помислили да ги види някой някъде без маска....изгоряха!!!!!
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 100Ти си май от ония майстори, готвачи на перфекните алибита, до които понякога прибягват застрахователите!? Ей това човешката логика е голямо оръжие - внимавайте как я използвате! Ти гледал ли си камерите? Къде го видя това с размазания номер, инфалтилното поведение, алкохола? Аз като ходя на бар може да пия само една бира или само безалкохолно. Ама някой като чуе бар и задължително поставя натряскване и напиване (пркаляване с алкохол). Изобщо наясно ли си с всичко по инцидента?
105
21
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не намирам оправдание за една майка, да ходи нощно време по барове и да скита по шосетата по малките часове. Съжалявам. Това не е праволният начин на живот. Застрахователите са прави - вероятно е била пияна и е скочила пред автомобила, за да го спира. Твърде вероятно е да е искала да плаща в натура.
104
0
 
0
 
! Отговори
Peso преди 3 години
В България може ли да се приема наследство по опис, каква е процедурата
103
3
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Сократис партенка, ама вече 2 бона са му взели от сметката, та не е партенка овчарино
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сократис - не е вярно всичко което си писал, може би само част от него. на мой приятел почина брат му-с огромен заем и съответно застраховка "Живот" - не му признаха нищо и брат му плаща и в момента, защото застрахованият не бил съобщил, че има заболяване - ха, обяснете ми как да кажеш, че имаш аневризма, ако не си имал оплаквания и въобще как могат да ти я открият предварително ?!
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа не говорим и по колко години се точат делата,че някои не дочакват края на делата си.
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нормално еКак си представяш хора,на които им се налага да теглят кредит,защото нямат пари,да имат средства и за дела и адвокати?Много хора се отказват от дела ,защото нямат пари ,други хора се отказват да докладват в полицията за престъпление,защото считат,че няма да бъде хванат и осъден престъпника, хората са без изход и отчаяни,само заможните могат да си позволят да си търсят правата,но и те не винаги успяват,ако са нарочени.
99
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДай тогава ако шофираме по пътищата след 21:00 дето видим пешеходец да го прегазваме?! А! Нещо хапчетата май си пропуснал да си вземеш? Звучи ми като оправданията на насилници в Германия, които се оправдавали, че насилвали момичета защото ги видели късно вечерта да се разхождат и си помислили, че си го търсят.Защото не било прилично да се разхождат по това време.
98
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако напишете името на застрахователната компания ще ви съдят,баxти чакалите.
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нормално еОтиди и виж малко как е по цял свят, а не да гледаш в тавана и да правиш такива нормално глупави обобщения. Подобни казуси са по скоро изключение отколкото правило. Когато се създава застрахователен продук се изчислява риска. А тия защо не плащат - СИ Е НЕНОРМАЛНО!!!!! Значи предлагаш продукт и има клауза за смърт. Нормално - банката се застрахова з фосмажорни обстоятелства. Не сме безсмъртни нали. Ами ако жената беше девойка без наследници? Кво прайм тогава. На банката не отказват