3D документално кино на София Филм Фест

Четири прожекции, посветени на 125 годишнината на National Geographic
4 мар 2013 16:27, Петя Славова
0
3D документално кино на София Филм Фест
Кадър от "Бялата мечка". Снимка: София Филм Фест

Още един отделен фокус документално кино в 3D може да видим на 17-ия София Филм Фест. За първи път у нас  National Geographic Channel ще представи документални филми в такъв формат.

Прожекциите са посветени на 125-годишнината от основаването на National Geographic Society.

В обновения Дом на киното документалният канал ще представи четири от най-успешните си заглавия в 3D – „Бялата мечка“, „Извънземни от дъното – Огънят на сътворението“, „Боен клуб - Азия“ и „Сурикати“. Каналът предоставя тази възможност на любителите на киното и документалистиката напълно безплатно.

Специален гост на фестивала е Адам Равеч, режисьор на филма „Бялата мечка“, който ще се прожектира на 17 март, неделя, от 14.00 часа. Непосредствено след прожекцията, зрителите ще имат възможност да разговарят с режисьора, да научат факти от снимачния процес и да споделят с него усещането да общуват с дивите животни и непознатата реалност на Арктика.

Режисьор, водолаз, пътешественик, изследовател на дивата природа, Адам Равеч, е участвал в много проекти, които го отвеждат в най-отдалечени краища на земята. Носител на няколко награди „Еми“, включително и награда за кинематография за „Големите миграции“, Адам изследва връзките между дивия свят на животните и човека. Адам Равеч е един от малкото режисьори, които снимат под ледената шапка на Арктика.

Специално за децата, дублиран на български в 3D, ще бъде излъчен документалния филм за живота на едни от най-любвеобилните създания, обитаващи пустинята Калахари - „Сурикати“. Прожекцията е с вход свободен и ще бъде на 24 март от 14.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари