Доброволец, първа радост е за мен

Кой помага на София Филм Фест
Обновена: 13 мар 2013 16:40 | 13 мар 2013 16:40, Петя Славова
0
Доброволец, първа радост е за мен
Снимка: София Филм Фест

Няма как да не сте забелязали усмихнатите момичета и момчета с бели тениски, на които пише "доброволец".

Защото те са навсякъде: пред кината, на информационните щандове, напред-назад в града с фестивалния вестник и други информационни материали, на партитата с зала Матти’Д, а скоро и около посрещането на международните гости, приготовленията и протичането на София Мийтингс.

Си Ви Ес - България (www.cvs-bg.org) е сдружение за доброволчески труд, което започва своята дейност през далечната 1998 г., като основно се занимава с изпращане на доброволци на дългосрочни проекти в чужбина, международни летни доброволчески лагери, младежки обмени, обучения и семинари.

Сдружението посреща и доброволци по Европейска доброволческа служба и организира проекти в България с участието на местни доброволци. Такъв например е проектът в Интеграционния център за бежанци, където доброволците на Си Ви Ес - България всеки ден помагат на децата бежанци с домашните задължения и допринасят за успешната им интеграция в българското общество.

Сдружението организира и летни доброволчески лагери в България и обучения, на които посреща чуждестранни доброволци, като по този начин спомага за обмена на знания и умения в сферата на неформалното образование, толерантността между различните култури и разпространението на доброволческата идея.

За четвърта поредна година доброволците на Си Ви Ес – България допринасят за прекрасната фестивална атмосфера и подкрепят екипа на фестивала в изпипването на дейтайлите около всичко, което се случва през месец март на София Филм Фест. Тази година техният брой е рекорден – цели осемдесет доброволци участват активно, а за тях се грижат цели двама координатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари