Неписаните правила на модния бизнес в "Моделът"

Два филма от феста в Ротердам идват у нас
26 яну 2016 16:22, Петя Славова
1
Неписаните правила на модния бизнес в "Моделът"
Кадър от "Моделът". Снимка: СФФ

Историята на 16-годишната Ема, която започва кариера на модел в Париж, без да подозира за неписаните правила на модния бизнес относно любовта и секса е разказан в "Моделът". Един деликатен разказ за съзряването и пътя към него, осеян с изкушения и обещания, които опорочават. Филмът идва като специална селекция от фестивала в Ротердам у нас.

Може да се види в Дом на киното, който ще се присъедини към 45 кина в Европа с едновременни прожекции от 45-ото издание на Международния филмов фестивал. Прожекциите ще са на 30 и 31 януари с 2 нови европейски заглавия още на премиерните им дати.
 
Другият филм, част от селекцията е „Хеликоптер боклук” - абсурдна история-пътешествие - за трима младежи, 20-ина годишни безделници, и един антикварен часовник (дали е счупен или не?), който трябва да бъде върнат на баба им. Извадки от шведската култура, обхванати в една черно-бяла вселена в стил Джим Джармуш, с хумор, по-сух от коледна елха на 7-ми януари.
 
Създаден през 1972 г. от Хуберт Балс като форум на алтернативното кино, Международният филмов фестивал Ротердам е едно от утвърдените европейски кино събития, отстояващо статута си на откривател на таланти.
 
Значимо е участието във фестивала от българска страна – само през последните няколко години „Виктория” на Майя Виткова и „Урок” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов са сред заглавията, включени в официалната селекция на фестивала и претенденти за престижния „Тигър”.
 
След всяка прожекция, зрителите ще имат възможност да се включат в дискусия, предавана на живо от Ротердам – единственото условие е да имате онлайн достъп, за лайв стрийм на събитието от сайта на фестивала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
Направо изби рибата с този лаф за елхата!