Режисьорът на "Рамбо" иска българско гражданство

Тед Кочев идва у нас, води и двете си дъщери
Обновена: 18 фев 2016 12:58 | 11 фев 2016 21:32, Петя Славова
73
Режисьорът на "Рамбо" иска българско гражданство
Снимка: София Филм Фест
Месец преди пристигането си в България като специален гост на юбилейното 20-тото издание на София Филм Фест, холивудската легенда Тед Кочев кандидатства пред българските власти в Лос Анджелис за получаване на българско гражданство и впоследствие да придобие български паспорт.
 
"Аз съм българин – и винаги съм се чувствал така. Израснал съм в българско семейство, макар и далеч от България", каза той.
 
За него е важна връзката с корените, цени безкрайно спомените от детството си и в последната година е фокусирал вниманието върху своите мемоари.
 
"„Ръкописът вече е завършен, - сподели режисьорът преди няколко дни, - и очаквам тази книга, върху която сериозно, дълго и усърдно работих, да излезе от печат през ноември".
 
В момента Тед Кочев работи върху опресняване на спомените си за българския език. През март ще гостува в София заедно със съпругата си, две дъщери (от общо пет деца) и със своя племенник, който – по думите на режисьора – говори български много добре.
 
Киноманите в София, Пловдив и Варна ще имат шанс да се срещнат с Кочев във фестивалните дни през март, като едно от събитията с негово участие е специалното интервю с автограф "София – град на киното" в Дома на киното – на 12 март 2016 година, начален час 12:00.
 
Режисьорът с български корени е сред големите имена в Холивуд. Носител е на "Златна мечка" в Берлин, има две номинации за "Златна палма" в Кан и една за "Оскар".
 
На официалното откриване на 20-ия София Филм Фест на 10 март Тед Кочев ще получи Наградата на София на Столичната община за своя принос към света на киноизкуството.  Всички новини за Тед Кочев, следете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Kruvta voda ne stava osobenno ako chovek e inteligenten bi go razbral napulno.vijdam v avsria vsichki smeseni deca vse autsaideri stavat
28
1
 
1
 
! Отговори
до 31 Колега преди 8 години
Рамбо 2 е колкото антуруска пропаганда, така и антиамериканска, защото ако не сте забравили думите на полковника след като изоставиха Рамбо сред виетнамците... към оня дето водеше операцията: Значи цялата мисия е била една лъжа, нали? Както и цялата война с Виетнам! Вече в трета част Рамбо 3 си има изцяло антируска пропаганда.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и 31...и колега, последно: Пропагандата на американците не насочена срещу Рамбо и да го изкарат герой в Рамбо 2, а е насочена срещу руснаците отново тънко, тънко...че те са *** и мъчат американски войници във виетнамски лагери. Ето това е гадорията,.
26
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рамбо си е простотия от всякъде и се харесва оснвоно от пубери (по новому тинейджъри) с промити мозъци и изпълнени с комплекси. Казах. Помия и половина.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 31И колега, да допълня.... нещо повече- мисията на Рамбо не е да спасява американски военнопленници в Рамбо 2 за да го обявят за герой в Родината му, а тъкмо обратното- да докаже, че няма военопленници във Виетнам. Нищо май не си разбрал от филма!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 31Колега, за мен е важна реакцията на Рамбо в Рамбо 2 като каза на полковника като му каза оня: Това тук е много гадна история, но не мрази страната си! А Рамбо: Хей, това са тежки думи!Полковника: тогава какво искаш? Рамбо: Искам, което и те( и посоичва спасените американци от лагера) и моите приятели разпиляли червата си, искаме нашата Родина да ни обича толкова, колкото и ние я обичаме. Ето това искам! Това го каза с ярост към полковника и след това тръгна, НО не към Америка !
23
13
 
4
 
! Отговори
Рамбо преди 8 години
Рамбо 1,2,3,4 си е як филм. Русофилите да се *** в гъзза. Ибал съм ви майката невежа. Нищо не можете да изислите, некадъърници, освен комплекси да избивате, друго не можете, айде у ляво.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 25Колега, в Рамбо 2 ако си спомняш, Рамбо тръгна гол до кръста в края на филма не към Америка, а към Тайланд обиден от собсвеното си правителство за пореден път и не искаше да се връща в Родината си. Малко пресилено е да казваш, че е станал герой в очите на американците в Рамбо 2.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами щом Рамбо и Шумахер са нарицателни в нашия живот за силен мъж и голям шофьор...какво повече да кажем за Рамбо.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рамбо към шерифа в полицейската кола: Има ли някъде наоколо къде да хапна?Шерифа: Да на 30 мили оттук има една закусвалня.Рамбо: Защо ме обиждаш? Шерифа: какво каза?Рамбо: Защо ме обиждаш, не съм направил нищо!Шерифа: първо въпросите задавам аз, ясно?- и Рамбо го поглежда в очите тогава. Второ: тук е спокойно градче, няма да ти хареса, даже бих го нарекъл скучновато , но на нас така ни харесва...плащат ми за да е такова. И Рамбо умислен гледайки в пода на колата повтаря: Скучно!
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 22Говорим за Рамбо 1. Другите части са си боза- това е ясно. Но да кажеш че първата част е боза, значи си предубеден човек.
18
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РАМБО е пълна боза. Могат да го харесват единствено *** - такива които харесват чалгата и мутрите. Повтарям - пълна простотия. Филм за *** с лоботомия.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има филми които никога не можеш да забравиш, защото са шедьоври. Рамбо 1 е такъв.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти не си никъкав Ястреб Османлията а момчето което се занимава с подръжката на сайта , ясно за кой става въпрос , Манипулациония ти трик няма да сработи тоя път
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малеее...бях 10 годишен когаято на видео касетка 1989-та го гледах този филм за пръв път и след това цяла нощ не можех да заспя от вълнение. Такъв филм не бях гледал преди това- толкова да въодушеви....цяла нощ не мигнах и изчаках нашите да отидат на работа за да си пусна пак филма, защото баща ми ми даваше само по 2-3 часа да гледам телевизия, когато си е вкъщи. Ех...носталгийо!!!Велик филм, велик Тед Кочев, и бат Слай! И наистина другите части вече еса пропити с пропаганда + ненужна фантастика
14
6
 
8
 
! Отговори
не може да разбереш преди 8 години
Българите живеещи в България за съжаление няма как да могат да го разберат , както и не разбират Българските турци които са Османски турци но живеят от векове в България , трудно е да разбереш нещо което не може да разбереш или вероятно не искаш да разбереш
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адската реплика в Рамбо 1... Полковникът към шерифа: Вие не резбирате, не съм дошъл да спасявам Рамбо от вас, а вас от него! )))
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха, с кое е запомнен Бонд освен с коктейлите и бентлито? С екшън сцените! Следователно водещото е екшън, макар и формата на пръв поглед да е шпионски трилър. В трилъра водещото е съспенса. Къде е съспенса при Бонд?
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 13Кажи сега че и трилогията за Борн е Екшън! Чист екшън си е Рамбо 1, момко, не Бонд! Чист екшън е Умирай трудно, а не Бонд!
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бонд си е жив екшън с елементи на шпионски трилър. Шпионски трилър е Север-Северозапад на Хичкок или Окото на иглата.