Режисьорът на "Рамбо" иска българско гражданство

Тед Кочев идва у нас, води и двете си дъщери
Обновена: 18 фев 2016 12:58 | 11 фев 2016 21:32, Петя Славова
73
Режисьорът на "Рамбо" иска българско гражданство
Снимка: София Филм Фест
Месец преди пристигането си в България като специален гост на юбилейното 20-тото издание на София Филм Фест, холивудската легенда Тед Кочев кандидатства пред българските власти в Лос Анджелис за получаване на българско гражданство и впоследствие да придобие български паспорт.
 
"Аз съм българин – и винаги съм се чувствал така. Израснал съм в българско семейство, макар и далеч от България", каза той.
 
За него е важна връзката с корените, цени безкрайно спомените от детството си и в последната година е фокусирал вниманието върху своите мемоари.
 
"„Ръкописът вече е завършен, - сподели режисьорът преди няколко дни, - и очаквам тази книга, върху която сериозно, дълго и усърдно работих, да излезе от печат през ноември".
 
В момента Тед Кочев работи върху опресняване на спомените си за българския език. През март ще гостува в София заедно със съпругата си, две дъщери (от общо пет деца) и със своя племенник, който – по думите на режисьора – говори български много добре.
 
Киноманите в София, Пловдив и Варна ще имат шанс да се срещнат с Кочев във фестивалните дни през март, като едно от събитията с негово участие е специалното интервю с автограф "София – град на киното" в Дома на киното – на 12 март 2016 година, начален час 12:00.
 
Режисьорът с български корени е сред големите имена в Холивуд. Носител е на "Златна мечка" в Берлин, има две номинации за "Златна палма" в Кан и една за "Оскар".
 
На официалното откриване на 20-ия София Филм Фест на 10 март Тед Кочев ще получи Наградата на София на Столичната община за своя принос към света на киноизкуството.  Всички новини за Тед Кочев, следете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека не забравяме и заслугата на писателят Дейвид Морел, който написва романа Рамбо 1. Страхотна история, а книгата я прочетох за 1 ден. така те увлича. Останалите книги също са добри, но както и филмите които отразяват- Рамбо 2 и Рамбо 3 леко ми дойде в повече фантастиката.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 10 Шпионски трилър е Бонд. Други въпроси? И като казвам бащата, нямах предвид, че е първият екшън в киното Рамбо 1, а че е най-добрият екшън от вече 33 години!
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рамбо било бащата на екшъна:)). А бе вие откъде падате? Екшънът съществува като жанр много преди да се появи Рамбото. Поредицата за Джеймс Бонд какво е?
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мен най-великата и потресаваща сцена във Рамбо 1 е когато Рамбо осъзнава, че и последният му приятел е умрял и тръгва по пътя с раницата на никъде...и песента която го съпровожда it's a long road.... велика сцена.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има само една част Рамбо 1. Това е филма! Бащата на екшъна. Този филм съм го гледал може би 20 пъти и понякога си го пускам отново и все така ми е интересен, а саундтрака е зловещ- IT'S A LONG ROAD! Страхотна работа на Тед Кочеф. Другите части са фантасмагории от 1001 нощ.
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рамбо 1 благодарение на този човек за мен е велик филм, а останалите части вече са пълна анти руска пропаганда и са пълен цирк, Тед Кочев отказва да ги режисира защото вижда именно тази идиотска американска пропаганда.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние сме като рамбовци... налага се не да живеем, а да оцеляваме.
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българин или не - няма значение. Важното е, че първия Рамбо е най-хубавия и истински. Продълженията не струват и нито едно не може да се мери с оригинала!
1
6
 
40
 
! Отговори
успех преди 8 години
Добре дошъл и дано не се разочарова като види до какво дередже са докарани хората и това което е останало на тази територия България.