София Филм Фест и за най-малките

Вижте кои са детските прожекции на кинофорума
Обновена: 19 фев 2016 13:43 | 19 фев 2016 13:35, Петя Славова
0
София Филм Фест и за най-малките
Снимка: София Филм Фест

 За първи път София Филм Фест има програма и за малките зрители. В програмата на кинофорума има продуцкии за децата, които са озвучени на български език.

С номинация за „Оскар” и с още 11 награди в актива си, „Момчето и света” (2013) e необикновена анимация на бразилския режисьор Али Абреу. Създадена чрез разнообразни художествени техники (2D рисунка върху хартия, акварел, изрезка), кинотворбата разкрива проблемите на съвременния свят през очите на едно дете.
 
Въпреки бедността, главният герой – малко момче, живее щастливо на село, изпълнен с възторг и любопитство към света. Един ден обаче баща му отива на екскурзия с влак и изчезва. Страдайки за него, детето тръгва да го търси  и открива фантастичния свят, в който властват животни-машини и странни същества. 
 
Действието в „Дългият път на Север” (Франция-Дания, 2015) се развива в края на XIX в. в Русия. Саша е момиче от аристократично семейство. Наследила приключенския дух на дядо си Олукин – прочут учен и арктически изследовател, който не се завръща от последната си експедиция на Северния полюс, тя мечтае за Великия Север. Родителите на Саша обаче не одобряват изследователската й страст и вече са уредили брак за дъщеря си. Саша отказва да им се подчини. Бяга от дома и решава да се присъедини към Олукин... по дългия път на Север.

„Малкият рицар Тренк” (Германия-Австрия, 2015) на режисьора Антъни Пауър пренася зрителите в приказна страна от Средновековието, където Дукът обявява турнир, за да открие най-добрия рицар, който ще пребори лош дракон. В това време 10-годишният Тренк – селянин, собственост на злия сър Вертолт, спасява прасенцето си от лошия рицар, но не съумява да предпази баща си от това да бъде хвърлен в тъмницата на Вертолт. За да освободи семейството си, Тренк решава да се научи да се бие и да се изправи срещу злото...
 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари