Кейт Бланшет за усещането да си влюбен за първи път

Актрисата споделя за ролята си в "Каръл"
Обновена: 1 апр 2016 15:38 | 1 апр 2016 15:26, Петя Славова
0
Кейт Бланшет за усещането да си влюбен за първи път
Снимка: София Филм Фест

Кейт Бланшет споделя пред Rolling Stone за ролята си във филма "Каръл": „Мисля, че Тод Хейнс искаше най-вече да разкрие невероятното, сензационно усещане да си влюбен истински и дълбоко за първи път. Чувстваш се така, сякаш изобретяваш колелото!”

Актрисата не за първи път участва във филм на този режисьор. Тя се превъплъти в образа на Боб Дилън в неговия  „Няма ме”.

Що се отнася до "Каръл", любовта между героинята на Бланшет и тази на Руни Мара може да се види от 1 април в София, Пловдив и Варна.

С номинации за шест награди „Оскар”, награда за най-добра актриса (Руни Мара) от Кан 2015 плюс „Куиър палма” и още над 35 награди и 170 номинации, поредната творба на Тод Хейнс ще продължи срещите си с българската публика.

„Каръл” е създаден по романа на Патриша Хайсмит „Цената на солта” (една от оскаровите номинации е за адаптиран сценарий) и разказва за връзката между две жени от различни социални прослойки в Ню Йорк от 50-те години на ХХ в. Флиртът води до приятелство, страстна любовна връзка между двете дами и разбити сърца. Потиснатата сексуалност в Америка в средата на 20 век е тема, която винаги би могла да бъде актуална – не само заради стремежа да се хвърли светлина върху отминалото време, но и поради факта, че все още има много неща, които трябва да бъдат променени, за да се нарече съвременното общество наистина демократично, премахнало всякаква следа от сегрегация…

Тод Хейнс е майстор на атмосферата и притежава онзи специален усет за нюанси и детайли, които те пренасят във времето. Кейт Бланшет отдавна е доказала, че е превъзходна актриса и с помощта на непринудената си естественост, както и с невероятния си хамелеонски талант, тя може да се превърне в… образ на времето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари