Филмите от София Филм Фест - вече и онлайн

Резервациите започват от 13 април
Обновена: 12 апр 2016 17:24 | 12 апр 2016 16:55, Петя Славова
0
Филмите от София Филм Фест - вече и онлайн
Снимка: София Филм Фест

Ако сте пропуснали филм от София Филм Фест, а много искате да го видите, имате възможност да го направите онлайн. Резервациите за гледане стартират от 13 април.

Специална селекция филми от 20-ия София Филм Фест ще могат да бъдат гледани от 15 до 30 април 2016 в платформата на FESTIVALSCOPE.com

Първите 200 зрители на всяко от избраните заглавия ще имат възможност да видят филма свободно.

от 13 април в 10.00 часа в платформата FESTIVALSCOPE.com ще се появи София Филм Фест ONLINE, където ще могат да бъдат запазени виртуални билети.

За тази цел ще е необходимо да се създаде личен акаунт и от този акаунт (един email-адрес) ще може да се запазва само по един „билет” за филм. Първите 200 зрители на всеки от селектираните филми ще могат да ги видят онлайн съвсем свободно между 15 и 30 април.

В последните 5 години www.festivalscope.com завоюва позиции на важен фактор във филмовата индустрия. Целта на платформата е да се подпомага откриването на нови таланти и да се предоставя достъпна платформа за независими филми – с възможност за промоция и среща със зрителите.

До 2015 година платформата www.festivalscope.com е била ограничена като достъп само до хората от филмовата индустрия, като е предоставяла опция на фестивални селекционери, разпространители и продуценти да видят част от филмите, които имат фестивално разпространение, и съответно представителите на киногилдията да решат дали биха желали да отправят покана към някой от тези филми.

Филмите ще могат да се гледат само от България. Зрителите ще избират между най-новата творба на Хулио Медем „МА МА” с участието на Пенелопе Крус, най-новата драматична история на Вим Вендерс „Всичко ще бъде наред” с участието на Джеймс Франко, Шарлот Генсбур и Рейчъл Макадамс.

В списъка влиза и носителят на голямата награда в секция „Особен поглед” в Кан 2015 - исландския „Овни” на Гримюр Хаконарсон, номинираният за „Златна камера” в Кан 2015 дебютен филм на Павле Вучкович – „Панама”, както и три български творби – „Мечта по запада” на Тонислав Христов, носителят на специална награда почетен диплом в документалния конкурс на 20-ия София Филм Фест „Кеймбридж” на Елдора Трайкова и най-новата творба на Камен Калев, участвала в Балканския конкурс на 20-ия СФФ през март – „С лице надолу”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари