София Филм Фест събира киното със спорта

През март очакваме 22-ото му издание
14 дек 2017 13:37, Петя Славова
0
София Филм Фест събира киното със спорта
Снимка: София Филм Фест

За 22-и път София Филм Фест събира през март 2018 г. киноценителите. Програмата е от 8 до 29 март и освен в София, ще има и традиционни съпътстващи издания в Бургас, Пловдив и Варна.

Спортът ще е водеща тема на това издание, тъй като София е избрана и за Европейска столица на спорта, разясниха от екипа.

Тази титла има за цел да популяризира активния начин на живот, развитието на спортни политики и инфраструктура с добри съоръжения, програми  и активности. Акцентът е върху масовия спорт и върху значението на спорта като приоритет в живота на хората. Този специален фокус ще присъства и във филмовата програма на фестивала чрез селекция от филми и събития на спортна тематика.

Международният филмов фестивал е признат от световната кинообщност като единствения български кинофестивал, акредитиран от FIAPF, фигуриращ в календара на ФИПРЕССИ (Международната асоциация на филмовата критика) и включен в класацията на сп. "Variety“ с 50-те световни топ-фестивала от значение за киноиндустрията.

През 2018 година за първи път наградите ще бъдат две,  като едната със сигурност ще бъде връчена на български проект; всяка от тях е на стойност 50 000 евро в услуги във Филмово студио "Ню Бояна” и чек на стойност 5 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари