Франсоа Озон разкрива "Другият любовник"

Еротичният му психотрилър на София Филм Фест
30 яну 2018 13:45, Петя Славова
2
Франсоа Озон разкрива "Другият любовник"
Снимка: София Филм Фест

"Лошото момче" на френското кино,  както обичат да наричат режисьора Фрнасоа Озон, щенапомни за себе си с нов филм – еротичния психотрилър "Другият любовник", представен на фестивала в Кан 2017.

У нас Озон е познат с филми като "5х2", "Басейнът", "Време за раздяла", "Осем жени", "Трофейна съпруга", "На 17", и др. остава верен на специфичния си естетически стил, наложил се във филмите му, и в "Другият люѝбовник".

Продукцията събира на екран актьорите Марин Вакт и Жереми Рение, с които Озон работи в „Млади и красиви“ и „Трофейна съпруга“. В актьорския екип на филма са още и Жаклин Бисе, Доминик Реймон, Мириам Бойе.

Историята, определена от ценители като жанрова смес между трилър и драма, разказва за младата, чувстителна жена на име Клои (Марин Вакт), която се влюбва в психоаналитика си Пол (Жереми Рение). След няколко седмици двамата заживяват заедно. Но в един миг тя започва да подозира, че влюбена в близнаци, а режисьорът дава шанс и на зрителите за подобно впечатление. Дали всъщност това усещане за две различни личности, с които пациентката споделя живота и чувствата си, не води до разкриване на две страни на една и съща личност – един психотерапевт не може да няма тайни, скрити в миналото си...

Представен в състезателната програма на фестивала в Кан през 2017 година, новата кинопровокация на Озон вече получи доста противоречиви отзиви, между които и ласкаещи сравнения с шедьоври на режисьори като Дейвид Кроненбърг, Брайън Де Палма и Пол Верховен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният филм на поредният ***.
1
3
 
13
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Филмът е уникат, съвременен шедьовър. Жалко, че авторката Петя Славова нищо не е разбрала от него. Бих я посъветвал да се допитва до специалисти, когато пише такива теми. Жалко, че има ограничение във символите, иначе щях и да й обясня някой неща. Само да подхвърля, че филма е една голяма и много оригинално поднесена метафора. Петя, обърни внимание на огледалата във филма, те са част от това което иска да каже Озон