Българите със "Златна мечка": Филмът ще провокира дискусии!

Продуцентът Мартичка Божилова разказва за "Не ме докосвай"
Обновена: 26 фев 2018 12:05 | 26 фев 2018 12:00, Петя Славова
20

6126 гледания   |  Още видео

Филм с българско участие е големият победител на международния филмов фестивал "Берлинале". Копродукцията "Не ме докосвай!" с режисьор румънката Адина Пинтилие спечели голямата награда "Златна мечка".

Проектът е с румънско, германско, чешко, българско и френско участие. От наша страна това са актьорите Ирмена Чичикова и Георги Налджиев, продуцентът Мартичка Божилова и композиторът Иво Паунов.

Още по темата

"Няма какво повече да иска човек, освен да бъде награден с най-голямата награда. Много сме щастливи, че бяхме забелязани от много големи професионалисти", каза в студиото на "България сутрин" продуцентът на "Не ме докосвай!" Мартичка Божилова.

Според актрисата Ирмена Чичикова, която изпълнява една от ролите във филма, е било ясно, че той ще провокира много дискусии и полюсни мнения.

"Мисля, че всички са доволни от факта, че това се случва по този начин", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Чичикова подчерта още, че за филма трудно се говори, когато хората не са го гледали, защото не е класически.

"Той е на ръба между фикцията и реалността", каза още актрисата.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
semko преди 9 месеца
някой от тук разбиращите гледал ли е филма?
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
щом в холивуд най добър филм спечели оскар разказващ ЗА ЧЕРНО КОЖ ДИЛЪР НА НАРКОТИЦИ КОЙТО Е ГЕЙ защо този филм да не спечели ? Като има отка чалки пдащи си по извращения да дават пари за да гледат арт пор но .. това е пазарната либерана икономика
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Румънски филм в който участват български и чужди арт снобари. И тая ирмена тя е още по-зле. Що за филм е щом 5 човека искат да го гледат? И то публиката е със същия акъл като тея дето са направили филма. Основно техни арт снобарски приятели,смятащи се за вечно неразбрани и гледащи лошо
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българското участие е съвсем миволетно в тоя филм. По-важното е, че отново награда печели филм, който по думите на световни критици направо прогони зрителите от залата. Много от тях напуснаха възмутени от извратените сцени и пошлите почти перверзни изпълнения. Това се котира явно в ЕС
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прави ми впечатление, че вече връзката между масовия зрител и европейските филмови арт-гурута е безвъзвратно скъсана. Четейки коментарите както тук, така и по чуждите сайтове, оставам с впечатлението, че този филм ще се гледа само и единствено от една шепа сноби.
10
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До xXkiraXx


По-добре да гледам безсмислен екшън с Дуейн Джонсън - Скалата, отколкото как болни хора се пипат...
9
26
 
5
 
! Отговори
xXkiraXx преди 9 месеца
Не се притеснявайте - и за вас ще има кино - ето сега юли месец ще дойде нов филм с Дуейн Джонсън - Скалата. Там няма да има оплаквания, надявам се.
8
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
за мен изкуството трябва да носи естетическа наслада - ако е музика трябва да са красиви звуци, ако е литература - трябва да са красиви думи, ако е избразително също трябва да е красиво, да всяко изкуствое според жанра, а също и киното. Не съм гледал филма, който цели именно провокация, но от няколкото анонсирани сцени не видях нищо красиво или провокативно, което да ме накара да го гледам. И все пак не съм критик, а само човек със свой вкус.
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно как няма някой да ни обясни, че нищо не разбираме от изкуство и не можем да проумеем ултраинтелигентните идеи на афътурти щото сме прости.
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами те 50-те нюанса станаха толкова модерни че всички се юрнаха да правят филми в тоз жанр. За нас и румънците важи пронципа сетила се Мара да се побара
5
5
 
32
 
! Отговори
П.Петров преди 9 месеца
Негледаем филм с бездарни актьори и сценаристи!
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доколкото видях от някакви части става въпрос за много много голи, грозни и космати
3
3
 
18
 
! Отговори
Не съм "превзет преди 9 месеца
но "отклонения'- "бавноразвиващи' се случаи", грозотии не бих гледала...
( единствено "Отклонението' с Невена Коканова... но то беше красиво..)
2
3
 
55
 
! Отговори
Зотк преди 9 месеца
Такъв тип филми се правят не за широката публика, а за журитата по фестивалите и за арт снобите...Почти съм сигурен, че обикновения човек не би гледал това "творение".
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тва нещо е негледаемо. Само от междрелеещите се жълтеникавоникакви кадри подскачащи насам-натам може да се предвиди. Филма не е за широка публика а за да си го говорят критиците и да се състезават по състезания.