"Ага" препълни Зала 1 на НДК

Филмът откри 22-ия София Филм Фест
8 мар 2018 08:45, Петя Славова
3

Милко Лазаров представя екипа след прожекцията на "Ага".  Снимка: Facebook

 На тържествена церемония в препълнена зала 1 на НДК се откри 22-ия София Филм Фест. Филмът, който постави началото на филмовия форум бе "Ага" на Милко Лазаров. Продукцията закри международния конкурс на фестивала в Берлинале.

Директорът на фестивала Стефан Китанов - Кита откри събитието. Заедно с него на сцената излязоха Жана Караиванова, директор на Националния филмов център, Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК и заместник-кметът Евгени Крусев. 

Крусев връчи и първата за тази година "Награда на София" на режисьора на култовия филм от 80-те "Полети насън и наяве" Роман Балаян.

Балаян, който дойде специално за Феста ще представи най-известаната си лента пред българската публика със специална прожекция на 8-ми март в Дома на киното.

След прожекцията режисьорът Милко Лазаров покани на сцената екипа на филма и заяви: "Неуките си отиват!"


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
real преди 6 години
Този филм е поредното доказателство за силата на PR-a...не струва!
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заповядайте да гледате АГА!!!Скоро ще има Бей, Хекимин, Каймакамин, Султан, Черкез, ...Ще се показва тяхното величие и тяхното съществуване 500 години по нашите земи...Народа зорлем се е отървал (рискувайки и жертвайки живота си) от тях през 1877-1878 г., а сега нашето "милеещо за народа" правителство иска да ни върне пак там, откъдето едвам се отървахме... То и затова се крие от какво сме се освободили!!!И то за някакви постове и жълтици, които Чичко ви Ердо е обещал на шепа чобани...
1
6
 
3
 
! Отговори
ЦСКА-София фен преди 6 години
Чуйте вий, *** с ***, чуй и ти АГА, враг на таз страна, НИЕ СМЕ ЦСКА!!!