Деян Донков на София Филм Фест с "Обичам те, Бойдин"

Филмът е дебют за Борислав Михайловски
19 фев 2019 12:33, Петя Славова
4
Деян Донков на София Филм Фест с "Обичам те, Бойдин"
Снимка: София Филм Фест

За съдбовните избори и равносметката, пред които се изправя всеки човек е филма "Обичам те, "Бойдин". Продукцията е дебют на режисьора и сценарист Борислав Михайловски и е част от 23-ия София Филм Фест.

Главната роля е поверена на Деян Донков,  който се превъплъщава в рекламиста Бойдин. Героят му се включва в протестите, залели улиците на София през лятото на 2013 година. Възрастните му близки са отчуждени, дъщеря му губи доверие в него, а кариерата му се проваля. Сюжетът е фокусиран върху взаимоотношенията на Бойдин с околния свят и със самия него, както и с нелеката задача да пребори собствените си травми.

"Обичам да изследвам човешкото поведение в кризи. Всичките ми герои са в някакъв вид криза - някои с разбити нерви, някои страдат от безочлив цинизъм, други са на път да изоставят етичния си кодекс, но при всеки има воля за някаква промяна. Основната тема, която ме вълнуваше, бе преодоляването на зависимостта в името на бащиния и синовен дълг. Да съзреш втория шанс и да го използваш. Кое те мотивира да намериш достатъчно сила за това? Как различията между поколенията влияят върху взаимоотношенията в кризисна ситуация?“, споделя Борислав Михайловски за филма си.

Михайловски е продуцент, режисьор и сценарист, художник на кино- и рекламни продукции. Завършил е НАТФИЗ, специалност Театрална режисура. След няколко театрални проекта като режисьор, през 2000 година започва своята кариера в кино компания Б.У.Ф.О. като художник. През 2011 година, след повече от 40 филма като главен художник на продукция, Михайловски решава да пренасочи кариерата си като пише, режисира и продуцира своя късометражен дебют "Параноя". 

През 2013 започва работа по пълнометражния си проект "Обичам те, Бойдин". Сред актьорите, с които работи, са Деян Донков, Венелина Гяурова, Златко Гулеков, Жанет Йовчева, Меглена Караламбова, Иван Несторов, Иван Савов, Зара Цветкова, Мадлен Йорданова.


Освен режисьор и сценарист, Борислав Михайловски е и продуцент на филма, заедно с Александър Крумов – оператор и Александър Методиев. На снимачната площадка са се включили актьори както от най-младите поколения, така и Меглена Караламбова и Иван Несторов.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали е набил съпругата сутринта?
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха какво е това нещо София филм фест?