От "Чудовища" до Щастливеца Пер...

Какво да гледаме днес на София Филм Фест
Обновена: 12 мар 2019 13:48 | 12 мар 2019 10:05, Петя Славова
0
От "Чудовища" до Щастливеца Пер...
Снимка: София Филм Фест

Филмите от днешния 12-ти март от София Филм Фест стартират още в 13.00 часа с "Доверие" на Сефа Юозтюрк - част от Международния конкурс. Прожекцията е съпътствана и с показа на филм от конкурсната програма
"Jameson Short Film Award" - "XVII" на Ради Стоянов.

Отново в Люмиер Лидл от 15.45 може да гледаме "Вътрешни хора" на Хюсеин Карабей, представен лично от режисьора. Продукцията е част от Балканския конкурс".

От 18.00 часа е специалната премиера на голям екран на носителя на Оскар за най-добър документален филм "Сам на скалата" в партньорството на фестивала с National Geographic.

Филмът е безстрашен портрет на свободно катерещия се алпинист Алекс Хонълд, който се подготвя да покори
най-известната скала в парка Йосемити - Ел Капитан, висока над 900 метра... без въже.

В Люмиер Лидл от 20.00 часа ще бъде връчена Наградата на София на Столичната община на легендарния режисьор Биле Аугуст, връчване Наградата на ФИПРЕССИ и специална премиерна прожекция на най-новия му филм "Щастливеца Пер“. Това е филм за амбициите и усилията на един мъж, който копнее да сбъдне мечтите си,
но ненадейно гордостта му се изпречва на пътя...

В Дом на киното от 18.30 часа може да гледаме румънското предложение от Международния конкурс на Мариус Олтеану "Чудовища". Заедно с него ще бъдат представени ДВА филма от конкурсната програма "Jameson Short Film Award" - "Щастие" на Димитър Димитров и "Soledad" на Стилиян Стоянов.

Документалният конкурс може да следим във Френски институт "Зала Славейков". Там от 18:30 ще се прожектира "Какво иска Уалаа" на Кристи Гарланд, а от 20.30 е уникалния портрет на едно семейство джихадисти "За бащите и синовете" на режисьора Талал Дерки, номиниран за наградата Оскар за най-добър документален филм!

В Одеон може да гледаме "Ловци на вещици" на Раско Милкович от 18.30, а от 20.30 часа е пълнометражният дебют на гръцкия режисьор Никос Лабот "Нейната работа“, стартирал като проект на София Мийтингс.

Програмата в Дом на киното продължава от 21.00 часа с "Извън системата“ на режисьорката Нора Фингшайд
- част от Международния конкурс на София Филм Фест. Филмът е за дивата 9-годишна Бени, която си е извоювала
завидна репутация сред социалните работници - и определено няма намерение да се променя... Премиераще има и късометражния филм "Враг на свинята“- програма "Jameson Short Film Award"
на режисьора Борислав Станков.

"В Парка" от 22.00 часа има парти   DJ Ugly Fox “ е музикалното Алтер Его на Антония Точка. Mузиката за нея е единственото нещо, което си спомня в кадри. Според нея това е най-прекият път до съзнанието!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари