Димитър Маринов и в българския "Снимка с Юки"

Прожекцията тази вечер на София Филм Фест
15 мар 2019 13:45, Петя Славова
6
Димитър Маринов и в българския "Снимка с Юки"
Кадър от "Снимка с Юки" . Снимка: София Филм Фест

Българският актьор в Холивуд Димитър Маринов и боксовата легенда Серафим Тодоров участват в дебютния филм на режисьора Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки", който ще има световна премиера тази вечер на 23-ия Международен "София филм фест". В главните роли си партнират Руши Видинлиев и японската актриса Кики Сугино.

"Снимка с Юки" е създаден по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков "На Изток от Запада". Разказът свършва там, където филмът започва, коментира режисьорът Лъчезар Аврамов. Прожекцията е на 15 март от 20.45 часа в кино Люмиер Лидл.

Сюжетът разказва за имигрантския живот на българин и японка в Канада, които, след много опити да имат дете, избират да направят инвитро процедура в България. Тук двамата стават участници в трагичен инцидент с дете, чийто баща има сурови възпитателни методи.

В ролята на следовател влиза Димитър Маринов - първият български актьор, качил се на сцената на наградите "Оскар", като част от екипа на "Зелената книга", който спечели отличието за най-добър филм тази година.

За заснемането на "Снимка с Юки" Димитър Маринов се връща за първи път в България от 19 години. Това е едно от най-добрите професионални решения, които съм взимал, сподели той на пресконференция по повод на премиерата.

В "Снимка с Юки" боксьорът Серафим Тодоров успешно влиза в ролята на баща - бивш спортист от ромски произход с прекършени мечти, който пие и често бие сина си. "Сарафа се оказа един роден талант за актьор", коментира продуцентът на филма Борислав Чучков.

Насилието в семейството обаче въобще не е тема на филма, разказа съсценаристът на лентата Димитър Стоянович. По думите му, темата са последствията, които преобръщат живота.

Заснемането на дебютния филм на Лъчезар Аврамов отнема шест години и е с бюджет около 1 милион лева. Екипът снима в две ромски махали - в Пауново и в Български извор.

"Снимка с Юки" е първата българско-японска копродукция и е един от филмите, които ще се борят за голямата награда в Международния конкурс на 23-ия "София филм фест". От 5 април филмът тръгва по кината, а след месец се очаква неговата премиера в Лос Анджелис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя смешен Боратино да ходи да се скрие някъде, какво ми го водят по телевизиите
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А онази преди малко им прави реклама... НАТФИЗ
3
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБраво! Браво! Браво, господине!Хубаво ли ти е? А дано ти мине!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя самозванеца стиста ли е, дето избута целия екип, барабар с продуцента и режисьора за да грабне Оскара и да го снимат с него.Жалък.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митьо Пищова ли бе?!?!?