Драго Шолев с най-много награди на София Филм Фест

Филмът му "Прасето" взе три отличия
18 мар 2019 11:37, Петя Славова
1
Драго Шолев с най-много награди на София Филм Фест
Драго Шолев с наградата на ФИПРЕССИ. Снимка: София Филм Фест

"Чудовища" на румънския режисьор Мариус Олтеану спечели голямата награда "София-град на киното" в Международния конкурс на 23-ото издание на София Филм Фест.

Специалната награда на журито спечели "Прасето" на Драго Шолев. Филмът се сдоби още с наградата на журито на ФИПРЕССИ и приза за най-добър български игрален филм.

Отличието за режисура бе дадено на Нора Фингшайд за германския филм "Извън системата". "Рози в нощта" на Пенчо Кунчев получи голямата награда от късометражния конкурс  Jameson. Почетен диплом отиде при Стафани Дочинова за "Пипнах те!"

Агнешка Холанд връзи наградата на публиката на режисьора Лъчезар Аврамов за "Снимка с Юки". Най-добър балкански филм стана "Нейната работа на режисьора Никос Лабот, стартирал като проект от София Мийтингс.

Балканското жури присъди и почетен на филма "Товарът” (Сърбия-Франция-Хърватска-Иран-Катар) на режисьора Огньен Главонич.

"Тайният живот на Вера" на Тонислав Христов бе обявен за най-добър документален филм. Почетен диплом получи режисьора Талал Дерки за "За бащите и синовете".

Турският филм "Пеперуди" получи приза на гилдията на българските кинокитици. Младежкото жури хареса филма на иранеца Али Джаберансари "Техеран, град на любовта".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Снимка с Юки" изглежда много добър филм. С нетърпение го очаквам да тръгне по кината. Трейлърът му е супер як. Дано и филмът е такъв.