Вим Вендерс пак в София, ще представи "Хотел за милион долара"

Срещата с него в Дома на киното е на 5 април
4 апр 2019 12:22, Петя Славова
0
Вим Вендерс пак в София, ще представи "Хотел за милион долара"
Снимка: архив, Булфото

Световноизвестният режисьор Вим Вендерс пристига в София на 5 април по покана на българския еврокомисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, предава София Филм Фест

Носителят на "Оскар", германски режисьор, фотограф, писател и сценарист, ще е на посещение в България, за да се включи заедно с комисар Габриел в две важни дискусии с българските граждани, посветени на европейските политики.

От 14.00 ч. Мария Габриел и Вим Вендерс ще дискутират въпросите за безопасността в интернет с ученици от Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън". Вим Вендерс е посланик на кампанията #SaferInternet4EU на Европейската комисия.

От 18.00 ч. същия ден двамата ще посетят Дома на киното за специална прожекция на филма "Хотел за милион долара". Непосредствено след прожекцията, в 20.15 ч. еврокомисарят Мария Габриел и Вим Вендерс ще влязат в диалог с публиката в киносалона на тема "Европа създава: нови възможности за европейските творци". В дискусията ще вземе участие и министърът на културата Боил Банов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари