"Папа Франциск: Човек на думата си" закрива СФФ

Прожекцията е тази вечер в Дом на киното
10 апр 2019 14:15, Петя Славова
1
"Папа Франциск: Човек на думата си" закрива СФФ
Снимка: София Филм Фест

Месец преди посещението на папата в България, в Дом на киното ще се прожектира филма на Вим Вендерс "Папа Франциск: Човек на думата си". Именно с документалната продукция ще се постави финалния акорд на 23-ото издание на София Филм Фест. Прожекцията е на 10 април от 20.00 часа.

Идеите на папата и неговите послания са в основата на филма - той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Неговият апел за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и диалога между различните религии имат силата да обединят хората от цял свят.

"Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас", споделя за главата на римокатолическата църква Вендерс. За него Папа Франциск е ярък пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари