Да избереш между "Групата", "Боксьорката" и "Стари момчета"

И България гласува за Наградата на ЕФА
16 апр 2019 17:22, Петя Славова
1

Кадър от "Групата". Снимка: Арт Фест

Три филма се надпреварват за Наградата на младата публика на ЕФА, която ще се гласува в 34 европейски държави. 8-мият филмов ден тази година ще се състои на 5 май в Дом на киното, част от веригата на Европа Синемас.

Тогава ще може да видим "Групата", "Стари момчета" и "Боксьорката". Първият е на Кристиан Ло (Норвегия-Швеция, 2019, 94’). "Групата" е забавен филм за млада група, която поема на щуро пътешествие през Норвегия, за да участва в Националния шампионат за рокмузика. Полицията и родителите им ги преследват и ще трябва да се надпреварват с времето, за да стигнат навреме в Тромсьо за събитието на живота си.

"Стари момчета" е на Тоби МакДоналд  (Великобритания-Швеция,2019,95’). Когато пламенната и красива Анес,  дъщеря на новия учител по френски, пристига в градчето, животът на Амбърсън се преобръща с главата надолу. Той се оказва в ролята на посредник между нея и красавеца Унчестър… Ще има ли кураж Амбърсън да разкрие кой стои зад писмата и да се покаже такъв, какъвто е? Свежа и запленяваща комедия, тази история е модерен вариант на безсмъртната творба на Едмон Ростан "Сирано дьо Бержарак".

Третото предложение е "Боксьорката" на Йоахин Тимерс (Холандия-Белгия, 2019, 84’). Бо (12) всъщност се казва Бодил и е кикбоксьорка. Тя обаче има избухлив характер, който не се харесва на родителите и съучениците й. Желанието й е да стане новата шампионка на Холандия. Разводът на родителите осуетява това. След преместването в предградията тя открива нови неща за себе си и живота…

Входът е свободен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Арт ФестЕФА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Предпочитам Групата, не си Боксьорката и Старите момчета.