СФФ с фестивален дневник: Ден четвърти

Тони Палмър с послание
28 мар 2020 12:28, Петя Славова
0
СФФ с фестивален дневник: Ден четвърти
Кадър от "Свирукащите". Снимка: София Филм Фест

Един от големите приятели на София Филм Фест, знаменитият британски режисьор Тони Палмър, отправи лично послание към фестивала, София и България.
Здравейте,
Ден 4 на 24-тия София Филм Фест трябваше да бъде на 15.март 2020. В този виртуален брой ще научите повече за още двама членове на Международното жури: американският продуцент Джим Старк, стоящ зад ранните филми на Джим Джармуш и много други независими киноначинания, включително филмът на Корнелиу Порумбою "Свирукащите", и мексиканският продуцент Николас Селис, чийто филм „Рома“ спечели 3 и беше номиниран за 11 награди Оскар, получи още над 200 награди от фестивали по целия свят, сред които и "Златен лъв" от Венеция.

Сред филмите на деня е и участващия в Международния конкурс " 18% сиво" на Виктор Чучков-син. От специално видеопослание ще научим повече за българската премиера на деня – режисьорският дебют на успешния актьор Иван Юруков „До последния каприз“. Ще бъде представена и немско-българската копродукция "Кръвта на пеликана" на режисьорката Катрин Гебе. Даваме думата за важно послание и на Стефан Командарев, режисьор на един от най-успешните български игрални филми за миналата година „В кръг“.

Ще си припомним визитата на Тони Палмър в София през 2017 година чрез специалното му интервю в Дома на киното.

На този Ден 4 в програмата на СФФ има 21 филма.

Ще ги видим!

Ваш,
Стефан Китанов – Кита
Директор и продуцент на СФФ
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари