СФФ с фестивален дневник: Ден пети

Майк Дауни с послание
Обновена: 30 мар 2020 12:54 | 29 мар 2020 15:27, Петя Славова
0
СФФ с фестивален дневник: Ден пети
Кадър от "Как да имитирам война". Снимка: София Филм Фест

В петия ден на нашия виртуален дневник ви представяме няколко филма от различни програми на 24-тия София Филм Фест, които трябваше да се прожектират на 16 март 2020 и няколко дни преди това. Ще ги видим. По-нататък.

Майк Дауни е продуцент на филма "Как да имитираш война“ и копродуцент на „Шарлатан“, но също и председател на борда на Европейската филмова академия, наследил позицията от Агнешка Холанд. В днешния дневник той представя филма на Рудолф Херцог, участващ в Международния конкурс, сякаш ще го гледаме виртуално. Няма да правим това, защото за нас смисълът на филмовите фестивали е в това публиката и авторите на филмите да могат да общуват помежду си и да съпреживяват заедно посланията на движещите се изображения в кинозала и на голям екран.

От Документалния конкурс представяме българския филм "Пасажери" на Здравко Драгнев и Цветан Драгнев. В Ден 5 са предвидени премиерите на два български дебюта. "Пепел върху слънцето" представят с видеообръщение братя Калинови. А Явор Петков представя лично филма си "Дани. Легенда. Бог".

Днес припомняме със снимка връчването на Наградата на София на Столична община на италианската легенда Франко Неро в понеделник, 9 март 2015, а с трейлър - "Златната палма" от Кан "Зимен сън" на Нури Билге Джейлан, също носител на Наградата на София. Филмът му бе представен в София в същия ден - понеделник, 9 март 2015, от продуцента и приятел на София и СФФ – Зейнеп Атакан.

На този Ден 5 в програмата на СФФ има 20 филма.

Ще ги видим!

Ваш,
Стефан Китанов – Кита
Директор и продуцент на СФФ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари