СФФ с фестивален дневник: Ден единадесети

Последен ден с международни гости
13 апр 2020 20:39, Петя Славова
0
СФФ с фестивален дневник: Ден единадесети
Снимка: София Филм Фест

Ден 11 е последният фестивален ден с международни гости. Конкурсите вече са приключили. Повечето участници в София Мийтингс са се качили на самолетите или са поели с колите си към граничните пунктове на съседните балкански държави. Въпреки това Ден 11 е много активен откъм прожекции и събития. В този ден е предвиден мастерклас с носителката на Наградата ФИПРЕССИ 95 Платиниум Агнешка Холанд. Много от филмите се представят от техните автори.

В нашия въображаем Дневник в Ден 11 анонсираме филмът на Дорон Еран "Последният час на г-н Кол" с лични послания от режисьора, сценариста и автор на едноименната монодрама Джошуа Собол и актьора Охад Шахар. От Канада с видео-обръщение е Ели Йонова, режисьор на документалния филм "Любен и Елена: За любовта към изкуството и изкуството на любовта".

Прожекция този ден има и "Върба" на Милчо Манчевски. В специалното си обръщение Манчевски посвещава прожекцията на паметта на големия приятел на СФФ, президент на международното жури през 2019,
британския продуцент Ник Пауъл. Представяме и един от най-значимите филми на 2019 – "Боядисаната птица" на Вацлав Мархоул. Специално видеопослание отправя и грузинският режисьор Леван Когуашвили, носител на 3 награди от фестивала за филма си "Срещи на сляпо".

Със снимки си спомняме за скъпи гости на СФФ, представили свои филми на този Ден 11, неделя,
сред които Сергей Соловьов, Анджей Жулавски, Катя Рийман, Джулиано Монталдо, Христо Стоичков,
Рупърт Еверет, екипът на филма на "Сутиенът" на Файт Хелмер… Ще имате удоволствие да съпреживеете още мигове с Тери Гилиъм от неговото "Интервю с автограф".

Музикалният поздрав е отново на Фестивалния бенд.
Концертът в събота вечер на Ден 10 естествено преминава в ранните часове на Ден 11.

На 11-ия ден на 24-тия СФФ са програмирани 24 филма. Ще ги видим!
Ваш,
Стефан Китанов – Кита
Директор на СФФ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари