"Кръвта на пеликана" и още филми днес на СФФ

Ето и какво може да видим в програмата
26 юни 2020 13:17, Петя Славова
0
"Кръвта на пеликана" и още филми днес на СФФ
Снимка: София Филм Фест

След като лятното издание на София Филм Фест бе открито с филма "Паразит", на днешния ден- 26 юни може да гледаме "Кръвта на пеликана", който откри конкурсната програма "Хоризонти" във Венеция.

Премиерата на филма на режисьорката Катрин Гебе е от 20.30 часа #ДНЕС, в пространството Платформа А6 на НДК. "Кръвта на пеликана" изследва мрачната страна на родителските грижи. Заглавието е заимствано от християнския образ на майката пеликан, която храни мъртвите си деца със собствената си кръв, за да ги съживи.

Това е метафора на саможертвата в името на любовта и вярата. Главните роли във филма са поверени на ЗВЕЗДАТА на германското кино Нина Хос, както и на страхотните млади български актриси Катерина Липовска и Аделия Оклепо!

От 18.00 часа в Дома на киното можете да гледате документалния шедьовър "Медена земя", номиниран за награди Оскар в две категории (прецедент в историята на Американската киноакадемия!) - за най-добър документален и най-добър международен филм, дело на македонските режисьори Тамара Котевска и Любомир Стефанов.

Те са успели да уловят живота на хората в запустяло планинско село, отразен с толкова внимание и топлота, че зрителите сякаш заживяват във филмовата история. "Медена земя" създава уникално чувство за истинност, изпълва душите с невероятни емоции и предизвиква размисли за човешката самота, доброта и преданост, за крехките взаимоотношения между човека и природата и смиреността пред съдбата, която ни е отредена...

От 20.30 часа в Дома на киното може да гледате канадския филм "Екзотика". Творбата на режисьора Атом Егоян преплита няколко истории в клуб за стриптийз в Торонто, наречен "Екзотика".

Собственик на клуба е Зоуи, която е наследила бизнеса от своята майка. След като Зоуи наема Ерик за диджей,
между двамата започва сложна професионална и лична връзка. Постепенно връзките между отделните герои
се разкриват на фона на издирването на изчезнал човек, завършило трагично.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари