"Аврора" - най-добрият музикален филм в Краков на СФФ

Акцентите за днес
30 юни 2020 17:52, Петя Славова
1
"Аврора" - най-добрият музикален филм в Краков на СФФ
Снимка: София Филм Фест

 Най-добрият музикален документален филм в Краков миналата година "Аврора" може да бъде видян днес в програмата на 24-ия София Филм Фест - Лято от 18.00 часа в Дома на киното. Авторите му - Бенджамин Лангеланд и Стиан Сервос разказват за пътя към голямата сцена на норвежката изпълнителка и продуцент Аврора Аскнес - на 16 години тя вече е известна, напуска училище, издава албум и заминава на световно турне. Дали Аврора ще успее да се противопостави на комерсиалните изисквания на музикалната индустрия, докато продуцира сама втория си албум и се опитва да намери своята идентичност като музикант и човек. Филмът е част от Международния документален конкурс.

От 20:30 часа в Дома на киното е време за новото българско кино с втория пълнометражен игрален филм на Виктор Чучков – син "18% сиво". Създаден по едноименния роман на Захари Карабашлиев, разказът проследява пътешествието на младия Захари от Лондон до Берлин, след като жена му го напуска, в което са замесени голямо количество случайно попаднал в него хашиш и пъстра галерия от колоритни персонажи.

В главните роли са Руши Видинлиев и Доля Гавански, но зрителите ще видят също и Самуел Финци, както и много чуждестранни актьори, сред които Бен Крос, ветеранът на британската театрална сцена Рон Кук, Борис ван Северен, Норман Боуман, Сузане Вюст и други. Продуцент е Борислав Чучков. "18% сиво" участва в Международния конкурс на #24SofiaIFF.

Днес ви представяме британския филм „Как да имитираш война“ на Рудолф Херцог - филмът, режисиран от сина на Вернер Херцог, може да бъде гледан само ОНЛАЙН. "Война на войната" е най-големият концерт за всички времена, който ще бъде наблюдаван от милиарди зрители. Гениалният пиар Кейт отговаря за рекламата. Тя работи заедно с Хари Хоуп – организатора на събитието, който се изживява като месия. Двамата трябва да превърнат „Война
на войната“ в празник, а не в пропаганда. Но Хоуп не е просто егоцентричен маниак с месиански комплекс, а рокзвезда с непреклонен характер...


1
Още от СФФ 2020
Дъщерите на руската революция в "Денят на жената"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 2 дни
Мислех си, че няма кривогледи очила, но тая снимка ме обори...