Юлиан Вергов с награда за най-добър актьор в "Уроци по немски"

Дебютът за пълнометражен филм на Павел Веснаков с премиера в Кайро
11 дек 2020 14:55, Петя Славова
8
Юлиан Вергов с награда за най-добър актьор в "Уроци по немски"
Кадър от "Уроци по немски". Снимка: София Филм Фест

Юлиан Вергов бе удостоен с наградата за най-добър актьор на 42-рия Международен филмов фестивал в Кайро, който приключи вчера.

Той получи това признание за ролята си в дебютния пълнометражен игрален филм на режисьора Павел Веснаков "Уроци по немски", стартирал като проект от София Мийтингс чиято световна премиера беше в конкурсната програма на един от най-престижните фестивали в света на киното.

Носител на наградата Jameson за най-добър български късометражен филм от 2011 година с "Влакове", Павел Веснаков се утвърди като един от най-талантливите млади български режисьори, които приемат различни предизвикателства и обичат да експериментират, като преследват мечтата си да правят кино.

Българската публика ще има възможност да се срещне с дебютния му игрален филм "Уроци по немски", който ще бъде представен в конкурсната програма на 25-ия София Филм Фест през 2021 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Крайно време е държавата да спре да финансира некадърните български артистчета. Помните ли Блатечки, как говореше за "Жокера"? Всеки можел да се кълчи така. Ами щом можете, кълчете се и вие така, разбивайте боксофиса и печелете пари и слава като Холувуд. Обаче е по-лесно да чакате на държавата да ви плаща за долнопробните халтури, които наричате "българско кино".
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5 Що бе да не се припозна? Много са си хубави филмите, не са правени за *"""* и подобни на тебе.
6
6
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Хахахахахахах на снимката бай Юнал как го е напънал отзаде ..... Ша го сцепи!
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето от българските филми са депресиращи гадни. И старите и новите все някакви трагедии, драми и мизерии. Истории от примитивния битовизъм.Защо не правят по позитивни филми? А трябва да показват историите на богати и успели хора и да има щастлив край. Вижте например немските филми. Спокойни, с приятна атмосфера. Хубави светли сцени а не някакви мрачни мизерии като в българските филми.Докога ще ни занимават с проблемите на просяци, пияници и неудачници?
4
4
 
4
 
! Отговори
Кор преди 3 години
Този по - скоро може да дава уроци по френски на млади господа.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БГ филми не гледам от 30г,пълна простотия са,а актьорите просто бездарна работа,едни изкуствени такива и толкова им личи,че няма накъде.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не съм ходил на уроци по немски.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак ли неква нашенска мизерия?