Кшищов Зануси с "Животът като смъртоносна болест, предавана по полов път"

Режисьорът ще представи филма си в Дом на киното
8 мар 2021 17:37, Петя Славова
0
Кшищов Зануси с "Животът като смъртоносна болест, предавана по полов път"
Кадър от "Животът като смъртоносна болест, предавана по полов път". Снимка: София Филм Фест

Програмата от София Филм Фест на 8 март продължава от 18.00 часа в Дом на киното с "Животът като смъртоносна болест, предавана по полов път". Сюжетът разкрива историята на лекар, който след сблъсъка си с неизлечима болест преосмисля живота си.

Пред лицето на неизбежната смърт той започва да си задава въпроси за убежденията, които е следвал винаги, и с чувството на фаталистка освободеност започва да експериментира както със своя, така и с чуждия живот.

Режисьорът Кшищоф Зануси ще представи лично филма си пред публиката в София.

В Чешки център от 18.30 часа с вход свободен може да гледаме "Всеки млад мъж" (1966) е игралният дебют на Павел Юрачек – сюрреалистична драма, представена в две части. В първата част новобранец е заведен в лечебница, където трябва да се погрижат за възпаленото му ахилесово сухожилие.

В ролята на всички жени наоколо се оказва една и съща актриса - Хана Ружичкова. Вторият сегмент на историята е заснет с помощта на чехословашката армия – в него войниците се обучават и правят маневри, като през цялото време вниманието им е заето от приказки за момичета…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.