"Сбогом, Джони" и още истории от София Филм Фест

Ето какво може да видим на 17 март
17 мар 2021 18:08, Петя Славова
1
"Сбогом, Джони" и още истории от София Филм Фест
Кадър от "Сбогом, Джони". Снимка: София Филм Фест

Програмата на София Филм Фест за 17 март продължава с "Легенда за вълците" от 18.30 часа. Едно магическо приятелство възниква в Ирландия през 17-и век. Младата Робин и нейният баща Бил, който е ловец на вълци, пристигат от Англия, за да прогонят вълците от местната гора. След като ѝ е забранено да напуска града, Робин се промъква, за да проучи омагьосаната гора. Там се запознава с Мев, диво момиче, отгледано от вълци.
Анимационна приказка, получила номинация за "Оскар" - завладяваща история и великолепна музика в най-добрите ирландски традиции.
Филмът ще бъде представен от неговия сценарист Уил Колинс в чест на празника на Ирландия Свети Патрик.

От 20.45 часа е премиерата на българския филм "Сбогом, Джони". Джони помага на Кранки да се спаси от затвора, но след това го обсебва за вечни времена.Кранки се влюбва в Ния, но Джони ненавижда любовта. За да се отървеш от Джони, трябва или да умреш, или да го убиеш.

В дом на киното от 18.00 часа може да гледаме литовският филм "Нощна смяна". Продукцията е част Междуналодния конкурс. Марекс е таксиметров шофьор в Рига, който работи през нощта, за да издържа сина си. От колата му е откраднат пликът с парите от "черната каса" на фирмата. Възможно най-скоро Марекс трябва да възстанови откраднатата сума и с надеждата да намери нови клиенти, отива на летището и обикаля хотелите в Рига. Като пренебрегва неписаните закони на таксиметровия бизнес, той нарушава крехкото равновесие между конкуриращите се компании и с наближаването на сутринта откраднатите пари се оказват най-малкия му проблем. Ще бъде прожектиран също "Под един покрив", част от конкурса за български късометражен филм

От 2.045 е прожекцията на "Шпагат" -  игралният дебют на швейцарския режисьор Кристиан Йоханес Кох. Действието се развива в селски регион на Швейцария. Една дребна кражба на ученичката Уляна води до сериозни последици за нейната учителка Марина, бащата Артьом, с когото преподавателката ѝ има тайна връзка (в ролята е познатият от "Левиатан" руски актьор Алексей Серебряков) и за всички около тях. Животът на Артьом и Уляна е разбит – те нямат разрешение за пребиваване там. Ще бъде прожектиран също „Дишай“, част от конкурса за български късометражен филм.

В кино "Одеон" от 18.30 часа е прожекцията на "Сан Ремо". Филмът на словенския режисьор Мирослав Мандич  e любовна история,в която фрагментирани спомени се връщат в съзнанието от песен. Главният герой Бруно се опитвада избяга от дом за стари хора, въпреки че паметта му изневерява. Друга обитателка на домаза възрастни хора Душа го кара да осъзнае, че той все още може да изпитва чувства,макар и да не ги помни на следващия ден…

От 20.30 часа е "Шивач" - дебютният филм на Соня Лиза Кантерман, който поставя фокусвърху последиците от икономическата криза в Гърция. Филмът разказва историята на Никос,майстор шивач, който не се вписва в заобикалящия го свят. Никос създава удивителеншивашки магазин на колела, с който обикаля улиците на Атина и печели клиенти.

Във френски институт - кино "Славейков" от 18.30 може да видим "Хей! Учители?" Катя и Вася работят като учители в малък индустриален град. Те искат да променят системата на формално образование и социалната ситуация в бедните райони. Училището е затворен консервативен свят, в който доминират подчинението и дисциплината.

От 20.30 часа може да видим "Гунда". Тя е едно от няколкостотинте милиона прасета, които живеят на планетата,
заедно с милиард глави добитък, представени във филма от две грациозни крави,и над 20 милиарда пилета, чийто представител във филма е едно куцо пиле.Удивителният документален филм на Виктор Косаковски "Гунда" може да бъде видян само в програмата на София Филм Фест - лично препоръчан от Тери Гилиъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Азамат преди 3 години
Абе все сериозни филми