Кори Болю от Trivium: Метълът не е наркотици и запои!

Пак ще свирим в България, обеща китаристът на бандата пред Dnes.bg
Обновена: 12 юли 2012 17:21 | 12 юли 2012 13:30,
46
Кори Болю от Trivium: Метълът не е наркотици и запои!
Китаристът и втори вокалист на Trivium Кори Бюлио се раздаде Sofia Rock 2012. Снимка: Петър Бегов

Ако „Голямата четворка“ на американската тежка музика (Metallica, Slayer, Anthrax и Megadeth) реши да влее двадесет години по-свежа и буйна кръв и да забива на концерти като „Голямата петорка“,  то Trivium е идеалният вариант. Метъл квартетът от Орландо, щата Флорида го доказа със сърцатия си концерт в рамките на Sofia Rocks, състоял се на Националния стадион „Васил Левски“.

Вторият китарист и поддържащ вокал Кори Болю (Corey Beaulieu) обеща, че дебютният пред българска публика гиг на Trivium няма да е последен. Двуметровият татуиран бивш хокеист го направи в интервю за Dnes.bg, направено със съдействието на организатора на Sofia Rocks "Болкан Ентъртеймънт" и "Орфей Мюзик", лицензиант на Warner Music International.

Още по темата

- Кори, защо Trivium чак сега, на 13-ата година от създаването си и след 5 албума в актива си, заби пред българска публика?

- Дълго време нямаше подходяща дата, не само за България, но и за Балканския регион. Щастливи сме, че най-накрая дойдохме в София. Винаги е хубаво да свириш в нови градове, да преоткриваш различни държави и техните култури.

Удовлетворението да ощастливиш феновете, които са те чакали толкова дълго, е невероятно. Емоционалният заряд е различен, защото не всеки меломан може да пътува с теб по турнетата. Затова и избухването им е голямо. Убедил съм се в това от опита на човек, чиято група има стажа на пет студийни албума и е обиколила целия свят. 

- Хареса ли ти подборката на групите във фестивала Sofia Rocks?

- Селекцията на организаторите беше прекрасна. С някои от групите сме свирили на други фестивали - като Heaven Shall Burn, бяхме на турне в Австралия. Със Scar Symmetry също сме забивали заедно.

- От всичките групи на фестивала в София формацията на Аксел Роуз за Guns N Roses ли беше наистина най-подходящата за водеща група?

- Израснал съм с Guns N Roses. С тази банда направих първите стъпки като музикант. Слаш пък беше моят първи китарен герой. После се учех на майсторлък и от Джо Сатриани, Ингви Малмстийн, Кърк Хамет и Дейв Мъстен от Megadeath.

Надявам се, че оригиналният състав на Guns N Roses ще изглади противоречията и ще се събере отново. Но както казват Аксел и Слаш, това може да стане, чак когато някой от двамата потропа на Небесната врата (заигравка с един от най-популярните хитове на Guns N Roses - Knockin on Heaven's Door,  кавър версия на песента на Боб Дилън от 1973 г. - б. р.).

Няма да спра да се надявам, докато слушам останалите проекти на музикантите от оригиналния вариант на Guns N Roses - Аксел, Слаш, Дъф Макгагън, Изи Страдлин, че отново ще ги видя заедно.

- С коя група обичаш да делиш сцената?

- Една от любимите ми е Slayer. Разбрах, че миналия месец са направили голямо шоу на летище "София". Винаги е голям купон, когато имам възможността да свиря с група, с която съм израснал.

Пада голяма забава, когато излизам да разтоваря на по бира с китариста Кери Кинг, нищо, че си е създал репутация на темерут и сложна личност.

Щастлив съм, че съм бил на една сцена и с други мои герои - тези от Iron Maiden. Момчетата винаги свирят пред огромна публика и е прекрасно, както в емоционален план, така и за израстването на групата - да отговори на очакванията на много повече хора.

- Кой е най-големият мит около метъла и тежката музика?

- Заблудата за масова употреба на наркотици и пиянски запои. Увлеченията по забранените субстанции от групите от 70-те и 80-те години на миналия век са история.

Предпочитам да говоря за плюсовете в това да бъдеш част от хеви метъл група. Това определено е най-добрата професия - обикаляш света, имаш пълната свобода да се докажеш като творец, да правиш музика и да пишеш песни. Прекрасно е, че имам шанс да зарадвам хиляди хора и да се запозная с културата им.

- Какви са ти впечатленията от София?

- Пристигнахме доста късно и се озовах директно в леглото. Това, което видях от България, беше най-вече при пътуването от хотела до стадиона. Надявам, че ще се връщаме по-често. Обещавам.

- Кога влизате отново в студиото, за да запишете нов албум?

- Ще бъдем на турне до края на годината. През февруари започваме да смесваме новия материал. Албумът трябва да е готов през април.

- Четеш ли критичните материала за Trivium?

- Харесва ни да даваме интервюта и по този начин да правим връзката с публиката. За нищо на света обаче няма да се затюхкам, че някой е решил, че не отговаряме на очакванията.

Пишат кофти неща, само защото не харесвал музиката ни или станал накриво. Не можем да угодим на всички, но за нас е важно да ни харесат феновете. Да не ги разочароваме.

- Преди музиката да стане твое призвание, си бил отдаден на хокея на лед. Остана ли спортен запалянко?

- Няма как да е иначе! Израснал съм в един от най-спортните региони на САЩ – Нова Англия.

Фен съм на американския футбол и най-вече на „Ню Ингланд Пейтриътс“ и разбира се на хокея на лед. Обожавам „Бостън Брюинс“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
biser преди 11 години
kori ne e tatuiran :D:D mislq 4e nqma nito edin tatus ama kakto i da e
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ало, журналистите, като списвате нещо, не е зле да знаете за какво пишете. Няма лошо да ги поизчеткате момчетата, ама чак на равна нога с голямата четворка ...п.п. Все пак, уточнете се -Мegadeth ли се пише или Мegadeаth, някак си оставам с впечатлението, че автора не е наясно
5
3
 
15
 
! Отговори
HAVOC преди 11 години
WE ARE METALHEADS! WE ARE LEGION! WE CANNOT BE STOPPED! EXPECT US!
4
7
 
42
 
! Отговори
Metal преди 11 години
Еееееей, колко сте зле. Живеете с някакви трагични стереотипи. Метълите се обличат само в черно и са потни, хаха. Много смешно. Със сигурност всичките тези, за които говорите се къпят доста по-често от вас, и капацитета им е доста по-голям от вашия. Все пак те слушат метъл, а той предизвиква емоции, кара мозъка ти да се раздвижи. За съжаление, закърнелите ви чалгизирани глави не могат да го възприемат. Жалко, жалки сте, но ние ще останем, а при вас е въпрос на време. Ние сме много. METAL FOREVER
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижда се кой е с комплекси тия дето го слушаме се радваме а тия дето него слушат само хайтват :D не знам как може да има такива хора като вас псувайте колкото искате явно от друго не разбирате...
2
3
 
18
 
! Отговори
нона преди 11 години
:):):) metal forever!!!
1
8
 
33
 
! Отговори
Diana преди 11 години
Машини! Дано си удържат на обещанието и се върнат отново. Българските им фенове ще ги чакат с нетърпение. :))