Бойко Борисов: Няма завод в Европа, който да изгори боклуците на София

Причината е, че сметта не е сортирана смята кметът на столицата
9 мар 2006 11:34,
Бойко Борисов: Няма завод в Европа, който да изгори боклуците на София
Кметът Бойко Борисов е почерпил челен опит от европейски специалисти. Снимка: Булфото

Няма завод в Европа, който да се съгласи да изгори отпадъците на София, тъй като не са сортирани преди балирането. Проблемът е регистриран при разговори на кмета с европейски експерти по сметосъбирането, каза днес столичният кмет Бойко Борисов пред общинските съветници.

Кметът отново отбеляза, че към днешна дата в София няма място за депо за съхранение на отпадъците. Той посочи, че въпреки големите усилия, които Столичната община полага да разясни на правителството, че не разполага с нито един квадратен метър за съхраняване на отпадъците, те не се увенчават с успех.

Столичният кмет посочи, че ако колите с отпадъци потеглят за площадките на гара Яна или Кубратово, които са одобрени от Столичния общински съвет, там отново ще се появят живи вериги.

По думите му Кремиковци отпада като вариант за изграждане на депо, защото не е спазено необходимото отстояние от аерогарата.

Бойко Борисов подчерта, че боклукът на София не може да се разположи и на територията на друго населено място, тъй като за целта ще е необходимо разрешение от други общински съвети, а никоя община не иска да приеме отпадъците на столицата. Заместник-кметът Милор Михайлов отбеляза, че се разглежда проект за възможно аварийно отваряне на сметището в Суходол.

Още по темата:

Австрийска фирма иска да прави ток от софийския боклук

Боклукът на София пак зацикли

Кметът на Криводол: В общината ни няма да има депо за софийски боклук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание